Корнелия Нинова в Благоевград: България има нужда от лява алтернатива

Снимки: БСП

„Ние сме единствените, които можем да я дадем на българския народ“

„Поздравявам ви с началото на две кампании. Вие сте едно малко изключение в страната, където провеждаме две кампании - за кмет и за Парламент“, с тези думи председателят на Националния съвет на БСП Корнелия Нинова се обърна към социалистите в Благоевград по време на посещението й в областния център. „Чака ни интересна кампания и моят призив е да стигнем до повече български домове, до повече хора, да разкажем човешки и сърдечно това, което можем и трябва да направим за България“, сподели още Нинова.

В Благоевград, заедно с водача на листата на „БСП за България“ в 1-ви МИР Благоевград проф.Георги Михайлов, кандидатите за народни представители от областта, кандидатът за кмет на община Благоевград Румен Томов, председателят на Областния съвет на БСП Валери Сарандев, кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, лидерът на социалистите Корнелия Нинова положи цветя на паметника на Димитър Благоев по повод 165-ата годишнина от неговото рождение. След това, в зала „22-ри септември“, БСП откри предизборната си кампания в област Благоевград.

„България има нужда от лява алтернатива и ние сме единствените, които можем да я дадем на българския народ – очакваме съвсем скоро към сегашната голяма лява коалиция от 16 формации да се присъединят и още много партии и граждански сдружения. Така, както България има нужда от лява алтернатива, така в още по-голяма степен има нужда от редовно и стабилно правителство. Служебният кабинет изпълнява задълженията си да готви избори, да направи ревизия на предишното управление, но има нужда от актуализация на бюджета, има нужда от приемане на нов бюджет за догодина, и то с много силни социални политики и антикризисни мерки. И това трябва да го направи редовен парламент и редовен кабинет“, категорична бе Корнелия Нинова в Благоевград.

Председателят на БСП по повод успоредно провеждащите се кампании за парламент и за кмет на Благоевград на частичните избори посочи: „Двойно е усилието - и за кмет, и за парламент, но този двоен повод ще даде двойни сили и двойна енергия. Даже това ще ни улесни, защото ще ни обедини. Моята поръка е да стигнат до всеки град, до всяко село, до всяко семейство, за да разясняват програмата ни. Защото ние имаме подробна програма, а къде е цялостната програма на другите партии, с които се състезаваме?“ Нинова бе категорична, че началото на промяната е започнало, но тепърва предстои нейната реализация.

Пред присъстващите в залата областният лидер на БСП в Благоевград Валери Сарандев представи листата, с която партията ще се яви на предстоящите парламентарни избори. „В листата, с която излизаме на предстоящия вот на 11 юли, е постигнат баланс между младостта и опита - има хора на различна възраст, с впечатляващи биографии и професионален опит от всички общини в област Благоевград. Сред тях има юристи, икономисти, успешни кметове, мениджъри, педагози, инженери. За нас е голяма чест, че водач на листата отново е проф. Георги Михайлов – един безкрайно ерудиран човек, с огромен професионален и житейски опит, истински боец, за когото каузата на БСП с грижа за хората е над всичко“, каза още областният лидер на социалистите.

„Има дълбока символика в това, че започваме своята кампания в този град, който носи името на великия Димитър Благоев на неговия рожден ден. Това е много голямо задължение – огънят, който е запалил Димитър Благоев и неговите другари, гори в сърцата на всеки от нас и аз съм сигурен, че този огън ще ни изведе до победата, от която се нуждае не само БСП, а българската нация“, каза пред присъстващите водачът на листата на социалистите проф. Георги Михайлов.

Той допълни, че изключително красноречиво е и присъствието на председателя на БСП Корнелия Нинова именно на откриването на кампанията в 1-ви МИР Благоевград. Той бе категоричен, че БСП е партията с най-дълбоки корени, най-ясна програма и най-сериозна кадрова политика, която може да изведе България от тежката криза в която се намира страната ни в момента.

Кандидатът за народен представител Любен Милев, който е втори в листата на „БСП за България“, сподели, че краткият живот на 45-ото Народно събрание е дал на всички изключително ценен урок. „Не бива да забравяме, че всичко това се случи, защото „БСП за България“ не разполагаше с възможности да наложи актуалния обществен дневен ред и да отстоява със силата на мнозинството принципите на социалната държава“, категоричен бе Любен Милев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK