Започва ремонтът на пътя към красивата родопска местност Дикчан

Снимка: Infomreja.bg

Продължава благоустрояването на община Сатовча

Тези дни от община Сатовча дойде добра новина. Съобщи я лично кметът Арбен Мименов. Пътят за красивата родопска местност Дикчан, в която има толкова много места за отдих, вили, беседки, чешми, най-после ще бъде основно ремонтиран. Има заделени около 5 милиона лева, които са под юрисдикцията на Югозападното държавно предприятие. Очаква се всеки момент да започне ремонтът на този пътен участък, който се ползва както от много граждани, така и от дървообработвателни предприятия.

„Общината също се опитва да създава нормална обстановка както за водачите на пътни превозни средства, така и за пешеходците“, казва д-р Мименов и добавя, че във всички села се асфалтират улици и се изграждат тротоари.

Работи се и по пътищата между населените места, например на отклонението за Плетена по пътя Гоце Делчев – Пловдив. Там предстои изграждане на оптична кабелна мрежа и асфалтиране. Прави се необходимото и на отклоненията Кочан – Ваклиново и Туховище – Годешево.

Благоустрояването на общината включва и създаване на условия за спортуване. Изградени са няколко спортни площадки, футболни игрища, тенис корт в двора на гимназията в Сатовча, който ще се ползва и от учениците, и от останалите граждани както на общинския център, така и на останалите населени места.

„Лично за мен приоритет е инфраструктурата на детските ясли, детските градини и училищата. Със задоволство мога да кажа, че те са санирани. Откликваме на всичките им нужди“, споделя общинският кмет.

От разговора с него става ясно, че и тази година заради пандемията традиционният събор във Ваклиново няма да се състои, защото там се събират по 15 – 20 хиляди души и рискът е голям. Няма да се състои и празникът на чешмите.

Не така стои въпросът с празниците на отделните селища, където и сега се провеждат турнири за деца.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK