Дърводобивни фирми повреждат общински пътища в Невестино

Снимки: ОА - Кюстендил

Областният управител инж. Александър Пандурски и неговите заместници проведоха изнесени приемни в Дупница, Невестино и Сапарева баня

Изнесени приемни за жителите на общините Дупница, Невестино и Сапарева баня проведоха областният управител инж. Александър Пандурски и неговите заместници Йордан Гогев и инж. Георги Велинов. Основните проблеми, които бяха поставени на вниманието на инж. Пандурски и неговия екип, бяха свързани с имотни, правни и социални казуси. Областният управител на Кюстендил и заместниците му поеха ангажимент да проучат въпросите и да върнат отговори на потърсилите ги за съдействие граждани.

По време на приемния ден в Дупница на вниманието на областния управител бе поставен проблем относно запушен канал при алфалтирането на улица в града. Бе подаден и сигнал за свободно движещи се коне по пътя Дупница – Кюстендил, както и за ВиК аварии. Жител на града поиска да се предприемат действия по окастряне на няколко опасни дървета.

За повредени общински пътища от дърводобивни фирми, което води до затруднен достъп на хората до имотите им, алармираха в Невестино. Жители на населеното място се оплакаха и от нарушаване на режима за регистрация на животновъдните обекти. И в Невестино като проблем се открои произволното придвижване на коне, оставени безнадзорно. Жители на с. Еремия от своя страна алармираха, че местният храм има нужда от цялостен външен ремонт и укрепване на основите. По време на приемния ден, като казус се открои и необходимостта от поставяне на указателни табели по пътя между селата Ваксево и Смоличано.

След приемните с граждани, областният управител инж. Пандурски и неговите заместници проведоха и работни срещи с кметовете и представители от администрациите на съответните общини. По време на срещите бяха коментирани казусите, които могат да се решат и са в правомощията на местната власт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK