Демерджиев: МВР и АПИ набелязаха критичните пътни участъци, започват прилагането на мерки

Снимка: Infomreja.bg

От 7 юни се очакват допълнителни патрули в София

Заедно с Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) сме набелязали критични пътни участъци с най-много жертви и поетапно ще започне изпълняването на съответните мерки, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по време на днешния блицконтрол в парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. Коментарът му беше в отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ-СДС Христо Терзийски за действията за намаляване на пътнотранспортните произшествия.

"За съжаление прилагането на едни мерки автоматично не води до резултат. Следим постоянно ситуацията. Някакво рязко подобрение нямаме към момента", посочи Демерджиев. Той изрази надежда, че усилията на МВР ще дадат ефект, и подчерта, че за подобряване на ситуацията ще допринесе и приемането на законодателните мерки. Министърът увери депутатите, че МВР има готовност да изрази становище по внесените законопроекти и да направи и свои предложения.

От 7 юни се очакват допълнителни патрули в София, като около 200 човека ще се включат в патрулирането, информира още Демерджиев.

Вчера близки на загинали при катастрофи се събраха на протест пред Съдебната палата в София. Те настояха за справедливост и адекватни мерки, с които да се спре войната на пътя. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK