Професионалните гимназии в Благоевград "се рекламираха" в центъра

Снимка: Община Благоевград

Инициативата има за цел да информира кандидат-гимназистите

В Благоевград професионалните гимназии представиха своите профили за прием, успехи и иновации по време на специална панорама, съобщават от Общината. 

Кметът на Благоевград Илко Стоянов откри първата до момента Панорама на професионалните гимназии в Благоевград.

В рамките на инициативата директори, учители и ученици представиха възможностите, които могат да получат в съответните учебни заведения бъдещите гимназисти.

„Благоевград има нужда от своите професионални гимназии, а тази панорама е един от начините, чрез които можем да покажем тяхното огромно значение. В днешно време България, светът имат все по-голяма необходимост от професионално обучени кадри. Напът сме в Благоевград да изградим два Индустриални парка, това означава, че тук ще бъдат привлечени сериозни компании, които ще имат нужда от специалисти. Това от своя страна ще даде възможност на възпитаниците на професионалните гимназии да постигнат една своята реализация“, заяви по време на откриването кметът Илко Стоянов.

В панорамата взеха участие V СУ „Георги Измирлиев“, Благоевградската професионална гимназия „Ичко Бойчев“, ПГТЛП „Гоце Делчев“, ПГИ „Иван Илиев“ и ПГСАГ „Васил Левски“.

Инициативата има за цел да информира кандидат-гимназистите и техните родители както за специалностите, професионалните насочености и постиженията на всяко едно училище, така и за новостите, които съответните учебни заведения предлагат.

Намерението на Община Благоевград е панорамата да се превърне в традиционна, като се надгражда с всяка изминала година.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK