ТД "Момини двори" в Гоце Делчев се подготвя за 100-годишния си юбилей

Снимка: ТД "Момини двори"

Тържественото честване ще се проведе на 28 октомври

Туристическо дружество „Момини двори“, Гоце Делчев, усилено се подготвя за честване на 100-годишния си юбилей. Поздрави към бивши, настоящи и бъдещи туристи могат да се прочетат на транспаранти, опънати над централните улици в града. Вече са изработени табла, които разказват за историята на дружеството. В издателство „Ирин – Пирин“ се отпечатва книга на същата тема с автор Атанас Панчелиев – ветеран на туристическото движение, бивш учител по география. Изработват се и тематични предметни награди.

Официалното честване ще се състои на 28 октомври. Началото на тържеството ще бъде поставено с шествие от площад „Македония“ до площада пред паметника на Гоце Делчев. Там обществени организации, подпомагали туристическото движение, и активни туристи, сред които много ученици,  ще получат награди от БТС и от дружеството. Приветствие към всички ще поднесе председателят на ТД „Момини двори“ Димитър Балтаджиев. Поздрав с музикални изпълнения ще отправи Ансамбълът за народни песни и танци към читалище „Просвета – 1865“.

"Започнахме подготовката отдалече, всъщност цялата година минава под знака на юбилея. Всички походи, а те са много, посветихме на него", казва секретарят на дружеството Петър Смилянов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK