Заприна Глушкова от СУ - Хаджидимово, с научен интерес и към интеграцията на деца от малцинствата

Снимки: личен архив

Тя представи на най-високо ниво презентация и доклад на тема: "Да съхраниш доверието"

Изявеният преподавател от СУ „Никола Вапцаров“, Хаджидимово – старши учител по БЕЛ Заприна Глушкова, наскоро показа, че проявява научен интерес и към проблемите, свързани с приобщаването към учебния процес на деца от етническите малцинства. Тя бе единственият класиран участник от област Благоевград в Шестата Национална научно – практическа конференция „Добри педагогически практики в областта на образователната интеграция на деца и ученици от етническите малцинства“. Пред научно жури от професори и доценти от Софийския и Великотърновския университет, както и от МОН, тя представи презентация и доклад на тема: „Да съхраниш доверието“. На форума присъстваше и д-р Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители.

Конкурсът бе организиран от Министерството на образованието и науката и Синдиката на българските учители за директори, учители и други педагогически специалисти от детските градини и училищата. В него участваха университетски преподаватели, учители и директори на училища и детски градини от цялата страна, независими и  държавни експерти в областта на предучилищното и началното образование.

Всички представени практики отразяваха опит от образователния процес, занимания по интереси или дейности, реализирани в партньорство с висши училища, неправителствени организации, местна власт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK