Радев към абитуриентите: Мечтите и усилията са гаранцията за вашия успех

Снимка: Infomreja.bg

Домакини на бала са Радев и съпругата му

Увереността, мечтите, волята и положените усилия са гаранция за успеха. От всеки един зависи как ще извърви житейския си път в динамично време, изпълнено с препятствия, но и с много възможности. С тези думи държавният глава Румен Радев приветства близо 100 зрелостници от випуск 2023 в балната им вечер, организирана в рамките президентската инициатива „Подкрепи една мечта“. Традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение, чиито домакини са президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева, се осъществява чрез финансови средства, набрани от дарителска кампания, съобщават от Президентството.

„Вие вече знаете как да се борите и как да се отнесете към всяко препятствие така, че да го използвате като трамплин за своите бъдещи успехи“, обърна се президентът Радев към абитуриентите. На младежите, които са избрали вече своята професия и са започнали да работят, държавният глава пожела да се трудят честно и усърдно, защото само така усилията им ще бъдат възнаградени. Президентът Радев приветства и абитуриентите, които са избрали да продължат образованието си, и ги увери, че ще продължат да получават подкрепа за обучение от инициативата „Подкрепи една мечта“.

Румен Радев даде пример с историята на студентката Минка Кирилова, която присъстваше на бала и е сред стипендиантите на „Подкрепи една мечта“. Момичето е израснало в Дом за деца, лишени от родителски грижи и въпреки трудностите е сбъднала мечтата си да продължи образованието си. Когато е на 18 години, Минка издава първата си стихосбирка, озаглавена "Дневник за мечти", а година по-късно вече учи психология, за да помага един ден на хората, които имат нужда да бъдат чути. "Чувството да си сбъднал една от своите най-съкровени мечти е неописуемо и трябва да се изживее", обърна се Минка Кирилова към младежите.

Държавният глава благодари на всички дарители, които подкрепят инициативата, както и на всички артисти, певци, стилисти и гримьори, които благотворително се включват в подготовката на младежите за балната вечер.

"Подкрепи една мечта" обхваща младежите от специализирани институции, които са настанени в социална услуга от резидентен тип, завършват специални училища за ученици с нарушено зрение или с увреден слух   през последните две години на средното им образование. Експерти от Бюрата по труда по места ги консултират за бъдещата им професионална реализация и насърчават мотивацията им за продължаване на образованието. Работата по президентската инициатива „Подкрепи една мечта“ обединява усилията на  Министерството на труда и социалната политика, Министерството на образованието и науката, Министерството на младежта и спорта, Държавната агенция за закрила на детето, Агенцията за социално подпомагане и Агенцията по заетостта.

На тържеството в Дом 2 на резиденция „Бояна“ присъстваха вицепрезидентът Илияна Йотова, министър-председателят Гълъб Донев, министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров, министърът на образованието и науката Сашо Пенов,  министърът на младежта и спорта Весела Лечева.

Продуцентска компания „Дрийм Тийм Прадакшънс” за пореден път организира благотворително артистичната програма на тържеството. Водещ на събитието беше актьорът Петьо Петков. Изпълнителите и артистите, които ще подкрепят инициативата на държавния глава, са Б.Т.Р., Прея, Дивна, Део и Играта, Мойсей, „Дийп Зоун Проджект”, вокално трио „ЛаТиДа“, група „СкандаУ“, трио „Вива“, Печенката, група RDMK, танцов ансамбъл „Пламъче“, Руслан Мъйнов, Нели Петкова, Марина Кискинова и рапърът Устата.

Сред фирмите, които подкрепят инициативата, е „Кристиан оф Рома“ с екип от фризьори и гримьори, които за поредна година осигуряват подготовката на младежите с грим и прическа. Вяра Михайлова - координатор на инициативата „Красавицата и Вяра“, отново организира фотографи, които благотворително снимаха абитуриентите. От „Академия за мода“, с председател проф. Любомир Стойков, осигуриха бални рокли и абитуриентски костюми за младежите.

В рамките на дарителската кампания в полза на „Подкрепи една мечта“ до този момент са набрани средства в размер на 96 180 лева. Организациите, фирмите и гражданите, които имат желание да дарят средства за инициативата „Подкрепи една мечта”, могат да го направят по банковата сметка на Администрацията на президента:

Банковата сметка на Администрацията на Президента е:

 IBAN  BG 45 BNBG 9661 3000 1909 01

 BIC BNBGBGSD

 Банка БНБ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK