Първият ден на астрономическото лято започва със слънчево време

Снимка: Infomreja.bg

След обяд по традиция ще се заоблачи и главно в Източна България и планините ще превали

Днес в 06 часа и 32 минути настъпи астрономическото лято. Преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, главно в Източна България и планинските райони ще превали краткотраен дъжд, а на места и ще прегърми. Има условия и за градушки. Ще остане почти тихо. Дневните температури ще се повишат, но максималните ще са в широк интервал, от 25° - 28° в източните райони до 30° - 33° на запад.

Преди обяд в планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в масивите от източната половина от страната ще превали, на места и ще прегърми. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 15°.

Преди обяд по Черноморието ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места ще превали краткотраен дъжд и ще прегърми. Ще духа бриз. Максимални температури ще са между 20° и 25°. Температурата на морската вода е 19° - 21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за месец юни.

Слънцето в София изгрява в 5 ч. и 49 мин. и залязва в 21 ч. и 8 мин. Продължителността на деня е 15 ч. и 19 мин. Луната в София залязва в 3 ч. и 10 мин и изгрява в 17 ч. и 20 мин. Фаза: три дни след първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK