В Беларус ще се разполагат руски тактически ядрени оръжия

Снимка: АП

Министрите на отбраната на Русия и Беларус подписаха днес в Минск документите

Министрите на отбраната на Русия и Беларус, Сергей Шойгу и Виктор Хренин, подписаха днес в Минск документи, определящи процедурата за съхраняване на руските ядрени оръжия в специално хранилище на беларуска територия, предаде ТАСС.

"В хода на срещата бяха подписани документите, определящи процедурата за съхраняване на руските нестратегически ядрени оръжия в специално хранилище на територията на Република Беларус", се казва в изявление на пресслужбата на беларуското министерство на отбраната.

За да няма неяснота във връзка с руския тактически ядрен арсенал в Беларус, Шойгу уточни, че контролът върху оръжията и решението за използването им остава прерогатив на Москва.

На срещата с беларуския си колега руският министър на отбраната подчерта, че западните държави по същество са започнали необявена война срещу Москва и Минск, предаде Ройтерс.

"Днес ние заедно се изправяме срещу колективния Запад, който по същество води необявена война срещу нашите страни", заяви Шойгу.

Шойгу посочи, че налице е изпълнението на мерки за повишаване на бойната готовност на обединените въоръжени сили на НАТО в Източна Европа. "Разполагат се допълнителни военни контингенти и се разгръща военна инфраструктура, засилват се бойните и разузнавателните дейности в близост до границите на съюзната държава (наддържавно обединение между Русия и Беуларус - бел. ред.)", каза Шойгу. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK