Путин: Русия нямаше възможност да разреши конфликта с Украйна по мирен начин

Снимка: БГНЕС

Руският президент се срещна с бащата на загинал в Донбас командир

„Русия щеше да се възползва от шанса да разреши ситуацията в Украйна с мирни средства, ако беше останала дори и една възможност за това", каза руският президент Владимир Путин на среща с Артьом Жога, баща на загинал в Донбас командир на батальона „Спарта“ Владимир Жога, предаде ТАСС.

„Всички  планове се изпълняват. Резултатът ще бъде постигнат, няма никакви съмнения в това“, заяви още Путин. 

Артьом Жога каза, че в продължение на осем години синът му е давал всичко от себе си за каузата. Военнослужещият от Донецката народна република (ДНР) увери, че войските ще продължат да полагат максимални усилия, за да „доведат делото докрай“. „Ние обезателно ще победим, ще направим всичко, което се изисква от нас“, обеща Жога и благодари на Путин за подкрепата.

Владимир Жога загина на 5 март по време на операция за евакуиране от Волноваха на цивилни, предимно на жени и деца.  На следващия ден той посмъртно бе удостоен със званието "Герой на Русия" и със званието "Герой на ДНР". Батальонът „Спарта“ беше създаден през 2014 г. и участва в боевете за Славянск и летището в Донецк. След смъртта на Владимир Жога батальонът беше оглавен от неговия баща. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK