След заповед на Рашков: Без катаджии в храстите и безпричинни проверки на пътя

Снимка: Infomreja.bg

Коментар на ген. Румен Миланов - бивш началник на „Пътна полиция"

На 18 юни вътрешният министър Бойко Рашков е издал заповед катаджиите да не се крият зад, пред и около храсти. Това стана ясно след депутатско питане на народния представител Мартин Димитров.

„Темата за контрола върху скоростта е изключително важна, тъй като високата скорост е един от факторите, които застрашават безопасността на движението. Правилно е да се контролира”, каза ген. Румен Миланов - бивш началник на „Пътна полиция".

„Често виждам превишаваме на скоростта, особено в градски условия”, коментира той.

„Безспорно заповедта е духа на инструкциите за пътен контрол. Не би било редно полицаите да се крият по храстите. Разполагането на тези технически средства би трябвало да бъде на места с концентрация на произшествия, както и там, където има опасности при превишаване на скоростта”, каза още Миланов. И добави: „Ако технически средства обаче се разполагат видимо – шофьорите виждат камерите, движат се бавно, преминават 30 метра, натискат педала и превишават скоростта. Трябва да се намери балансът”.

Той беше категоричен, че не трябва да се правят ненужни и безпричинни проверки. „Това понякога е свързано и с някои мини корупционни практики”, посочи Румен Миланов. /Нова тв/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5