90% от акциите на "Пирин Благоевград" отиват при CRD Sport

Снимка: Общински съвет Благоевград

Приета бе и Програма за прозрачност и антикорупционни реформи на Община Благоевград

С 33 гласа „за“ Общинският съвет в Благоевград одобри предложението на кмета да бъде позволено CRD Sport да получи 90 % от акциите на ПФК „Пирин“. Това се случи на днешното редовно заседание на местния парламент, в чиито предварителен дневен ред бяха включени 43 точки. Гласувани бяха и две извънредни, една от които бе тази за „Пирин“. 

През вчерашния ден от Община Благоевград съобщиха, че предвид факта, че процедурата ще отнеме административно време, а трябва да се реагира своевременно, бе разрешено да се изтегли безлихвен заем до 1 млн. лв. от ПФК „Пирин“, който ще бъде отпуснат от потенциалния инвеститор.  

По този начин заявилият инвестиционно намерение ще има възможност да извърши всички необходими действия по запазване както на лиценза, така и на самия футболен клуб.

В случай че до 5 май 2023 г. футболният клуб получи необходимите лицензи, на нарочна сесия на Общински съвет – Благоевград, ще бъдат прехвърлени акциите, притежавани към момента от ОФК „Пирин“ на CRD Sport.

Местните парламентаристи върнаха за преразглеждане в комисиите Наредба за реда и условията за престой и паркиране на пътни превозни средства на територията на община Благоевград заради направени множество предложения за промени. Целта е да се гарантира, че ще бъде приета наредба, която да отговаря на нуждите на жителите на Община Благоевград и гостите на областния център. 

Приета бе и Програма за прозрачност и антикорупционни реформи на Община Благоевград за периода 2022-2027.

На днешното редовно заседание общинските съветници гласуваха и приеха изпълнение на мерките, заложени в „Актуализация на общинската програма за качеството на атмосферния въздух за достигане на установените норми на ФПЧ10 и ПАВ на територията на Община Благоевград с период на действие 2019-2023 година“.

В рамките на заседанието бе отпусната еднократна финансова помощ на седем граждани на Община Благоевград подали съответните заявления, във връзка с Вътрешни правила за работа на Комисията за разглеждане на заявленията за получаване на еднократна финансова помощ от бюджета на Община Благоевград.  

Общинските съветници дадоха и съгласието за подписване на допълнително споразумение към Концесионен договор от 12.09.2011 г., сключен между Община Благоевград и „Макиз” ООД /„Ларго Мол” ООД/ за удължаване срока на концесионния договор.

На днешното редовно заседание на местния парламент бе създадена временна комисия за разглеждане и обсъждане на предложения и промени в Общия устройствен план (ОУП). 

За председател на комисията бе избран главният архитект на община Благоевград арх. Любомир Огорелков, а в състава влизат 6-ма представители на общинска администрация, който ще бъдат определени със заповед на кмета, и 7 общински съветници.

Общински съвет Благоевград постави днес на заседанието си 44 решения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK