5 пистолета „Валтер“ и "Тайзър" към актива на ОДМВР-Кюстендил

Снимки: ОДМВР - Кюстендил

Зам.-министър Емил Ганчев: Колегите заслужават повече сигурност при изпълнение на служебните си задължения

Днес заместник-министър Емил Ганчев при посещението си в ОДМВР – Кюстендил, връчи 5 пистолета „Валтер“ на служители и предостави на дирекцията електропреносими пистолети „Тайзър“. Той сподели със служителите намерението на ръководството на МВР да превъорижи целия състав на полицията със съвременно и качествено оръжие, с което да боравят при изпълнение на служебнтите им задължения. Да са по сигурни при осъществяването на дейността си и при самозащита.

Първите пистолети бяха връчени от зам.-министър Ганчев на служители, които от началото на тази година са допринесли със значими лични усилия при разкриването на конкретни престъпления. Това са криминалистите от ОДМВР Филип Христов и Филип Велев, автоконтрольорите от сектор „Пътна полиция“ Красимир Дончев и Георги Соколов и началникът на група ОР в РУ Дупница Кирил Дишов.

Заместник-министър Ганчев подчерта, че ползването на „Тейзър“-ите ще е възможно, след като служителите преминат обучение.

Директорът на ОДМВР ст. комисар Тодор Петров благодари за предоставените оръжия, изрази увереност, че всеки от служителите на дирекцията е мотивиран в изпълнението на ежедневните си служебни задължения и цени всяко техническо и оръжейно обновяване, те го заслужават.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK