Говорителят на Путин: Американските танкове ще изгорят в Украйна

Снимка: Infomreja.bg

"Ситуацията като цяло е наистина тревожна"

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че бойните танкове "Ейбрамс" от САЩ за Украйна ще "изгорят" и определи съобщенията за възможността те да бъдат доставени на Киев, като скъпа, но безполезна прищявка, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Според американски официални представители Вашингтон е готов да изпрати десетки от бойните си танкове "М1 Ейбрамс", променяйки своята досегашна позиция. Танковете имат 120-милиметрово гладкоцевно оръдие, уточнява Ройтерс.

Песков каза също, че Часовникът на Страшния съд "наистина тревожно" се е преместил по-близо до полунощ.

"Ситуацията като цяло е наистина тревожна", каза Песков, като призова за трезва оценка на напрежението между Русия и Запада около кризата в Украйна.

Говорителят на Кремъл каза, че няма перспектива за каквото и да било разведряване, базирайки се на "линията, избрана от НАТО под ръководството на САЩ". Песков призова за бдителност, за да се предотврати рискът от ядрена война.

Часовникът на Страшния съд, създаден от организацията "Бюлетин на атомните учени", за да илюстрира колко близо е дошло човечеството до унищожаването на света, премести вчера неговата стралка на 90 секунди преди полунощ в 2023 г., което е с 10 секунди по-близо от последните три години насам.

На пресконференция във Вашингтон президентът на "Бюлетин на атомните учени" Рейчъл Бронсън обърна внимание на "тънко завоалираните заплахи на Русия да използва ядрени оръжия", припомня Ройтерс.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK