Браншовата камара „Пътища“ изрази задоволство от диалога с правителството

Снимка: БГНЕС

Готовността за протести обаче остава

100 милиона лева, осигурени чрез актуализацията на бюджета, ще бъдат изплатени на фирмите за зимно поддържане на пътищата. Това съобщиха служебните министри на финансите Валери Белчев и на регионалното развитие Виолета Комитова след среща с ръководството на браншовата организация „Пътища“.

 

Създава се работна група, която да реши как да бъдат разплатени дължимите към пътния бранш над 700 милиона лева, от които 222 милиона лева вече са фактурирани, но неплатени.

Стефан Чайков - председател на браншовата камара „Пътища“, изрази задоволство от диалога с правителството и опитите да се търси решение. Готовността за протести обаче остава.

„Готовността за протестни действия остава, но докато съществува и минималната възможност за диалог, ще призовем нашите членове да не участват и да не извършват протестни действия“, каза Стефан Чайков.

Регионалният министър Виолета Комитова заяви, че в държавния бюджет трябва реално да се залагат средствата необходими за ремонти и поддръжка на пътищата.

„Ако на нашата държава са ѝ необходими милиард и нещо средства за текущ ремонт и поддръжка на пътищата, смятаме, че това трябва да бъде заложено в бюджета за 2022 година. Това ще доведе до спокойствие“, каза тя.

В началото на срещата премиерът Стефан Янев подчерта:

„Преди началото на зимния сезон трябва да сме наясно и да имаме представа и решение как точно ще се извърши поддръжката на пътищата и необходимата организация за целта“.

Премиерът каза, че се търсят решения на проблемите, поставени от пътните строители:

"Опитваме се, търсим решения. Какви ще бъдат те, надявам се да имаме някакъв прогрес - малко, много, когато и както успеем. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK