Проститутка от Благоевград прави партия на самотните майки

инфомрежа

Галя Ч. е  на 39 години от Благоевград. Не се срамува да признае, че от дълги години практикува най-древната професия. Има три деца, за които се грижи сама. Наскоро се е прибрала от Германия, където е работила в публичен дом в Лайпциг. Парите, които заработва там, бързо свършват и жената отново разчита само на дeтските добавки. Със свои приятелки решават да основат партия на самотните и онепрвдани майки. Смята, че у нас никой не се грижи за тези жени. Разговаряме в жилището й. Апартаментът е малък, но добре подреден. По стените навсякъде са окачени снимки на трите й деца.  

Галя, защо реши да създадеш партия на самотните майки?   
В нашата държав никой не защитава онеправданите жени и самотните майки. Затова реших да регистрирам подобна партия. Аз и още няколко мои приятелки ще съберем за нула време 2500 подписа и ще ги внесем в съда. Така или иначе нямаме работа, та поне да направим партия, която да защитава правата на майките. Защото не само аз съм самотна майка с три деца и разчитам единствено на детските добавки, които до никъде не стигат. Не само аз чакам да капнат отнякъде пет лева, за да отида веднага и да си разплатя борчовете. Мисля, че много жени, даже и мъже ще застанат зад нас.
Не криеш, че си работила дълги години като проститутка.
Казвам го с високо вдигната глава. Работила съм много неща. Наложи ми се и да проституирам,но пак не се срамувам, защото парите съм си ги изкарвала с пот на челото. Не съм отишла да ги открадна, не съм си оставила децата държавата да ми ги гледа. Едно време като дете съм правила глупости, крала съм. От това се срамувам. Но не се срамувам от това, което правя в момента. Аз съм способна да изляза на улицата, на пътя. Тия момичета, които са по магистралите, не са отишли там от хубав живот. Отишли са да изкарат пет лева, за да си нахранят децата. Защото повече от тия момичета имат деца, за които продължават да се грижат.
А защо смяташ, че създаването на партия ще промени съдбата на тези момичета?
В момента сигурно има триста депутати, но нито един от тях не се е поинтересувал как живеят другите хора. Оня ден гледах парламентарния контрол и видях колко работиха. Има хора, които работят по 12-13 часа и не могат да вземат една трета от заплатите, които получават народните представители. Извинявам се много, но за тая работа, която я  вършат, не заслужават тия пари.
Разкажи как стигна до публичните домове.
Детството ми беше много тежко. Родителите ми работиха на три смени в текстилния комбинат в Благоевград. Имах много буйно детство, буйни компании. Но не са виновни само тези компании. Това си е до характер. Не може ти от овцата да направиш вълк. Имам три деца от трима мъже. Само с единия мъж имам брак, но 11 години чаках развод. Така и не успях да намеря половинката си в живота. Повече бракове не ми трябват. Спарвям се сама.
Как стигна до проституцията?
Беше трудно решение. В един красив момент, като няма какво да ти ядат децата... какво да крада, да убивам ли? В крайна сметка, ето, казвам ти - ей сега да ми звънне телефонът и някой да ми каже ще ти дам 30 лв., ще отида, защото това дете трябва да яде. С празен джоб не мога да го изведа навънка. Аз така съм си възпитала децата, че като им кажа нямаме парички, те не протестират. Малкото ми дете, което е на шест години знае, че когато имам пари, тогава ще му купя.
А преди да започнеш да проституираш, какво си работила?
Работила съм като шивачка, като барман, като оператор на телефон. Мога да работя абсолютно всичко, но като няма работа какво да работя. Голямата ми дъщеря разбра какво съм правила. Плака заедно с мен, когато й казах /насълзяват й се очите/. Плакала, неплакала, това е положението. Казах й: ”Принудих се, но важното е, че живеем, плащам си наема, борчовете. Важното е, че сме семейство”. Имало е случаи, когато любовникът ми идва у дома и аз й казвам: „Ето ти парички да излезеш да пиеш кафе, защото ще ми дойдат гости”. Казвам го с високо вдигната глава. Идва любовникът у дома и децата излизат /разплаква се/. Наистина не е приятно да гледат децата. Но в крайна сметка какво да направя. Какво? Да пратя дъщеря ми ли? По-хубаво аз да отида с някой мъж, вместо децата ми. Голямата ми дъщеря завърши средното си образование с успех 5,20. В момента работи на морето, но иска да продължи да учи. Нека поне тя се измъкне от блатото. Защото не се живее на едни социални. Не съм расистка, но има циганки, които живеят цял живот на това нещо. Аз не искам да съм като тях.
А детството ти какво беше?
Аз съм на 39 години, ама косата ми е чисто бяла. Какво ли не ми е минало през главата- самоубийства, ТВУ-та. Имам две ТВУ-та /Трудово-възпитателни училища/. Там се научих да дишам лепило „Кале”, бронз. Там започнах да спортувам хвърляне на гюле. Имам четири медала от различни републикански първенства за младежи. Искаха ме да отида да уча в спортно училище, но директорът на ТВУ-то не ме пусна. Там влязох мушичка, но излязох шперц отвсякъде. Проституцията тръгва от ТВУ-то. Там правихме секс за цигари. Но поне 10-клас завърших. Оттам си дойдох вече бременна с голямата ми дъщеря. Почнах работа като шивачка. Не вървеха нещата както трябва, нали съм с буен нрав. После се хванах в цех за чанти, там непрекъснато дишаш лепило. Почнаха да ми се развалят зъбите. Напуснах бързо. След това почнах работа на телефон 9800. Това беше телефон на доверието, нищо че си беше чист секс телефон. Там изкарах девет месеца, но фирмата фалира.
После ли се хвана с проституцията?
След това отидох на магистралата. Вече се бях разделила с мъжа ми. Имаше период, когато живеехме на пенсията на родителите ми. Майка ми купуваше една вафла и я разделяше на половина, за да има и за двете ми деца. Писна ми и реших да отида в Македония да работя в бар. Там видях една женичка, която много лесно си вадеше парите и реших, че и аз така ще почна да си ги изкарвам.
Първият клиент кога дойде?
Ами дойде. За да го направя, трябваше да се напия зверски. В продължение на половин година, всяка вечер се напивах, за да правя секс за пари, защото не можех да го асимилирам. Беше ме срам много, но после претръпнах. Реших, че това си е един вид професия. Но трябва да имаш много здрава психика. Имам една приятелка, която е  детска учителка, тя също го прави, но изпушва психически. Някои работят със сводник. Ама какъв си ти, бе? Защо не идеш ти да си го фукнеш, за да видиш какво е. Нормално ли е мъжът да седи и да чака, докато в другата стая жената си върши работата. А нормално ли е преди да влезе да прави секс, той да я целуне? И на всичкото отгоре да е бременна от същия тоя мъж и той да я пуска на други за пари!
На теб случвало ли ти се е подобно нещо?
На мен не, но на една колежка, с прякор Сузи, й се е случвало. Лично с очите си съм го виждала. Тя правеше секс пред мъжа си Чомберо, който е от Сандански. Аз също съм го правила. До деветия месец съм правила секс за пари, но поне мъжът ми не е гледал, не е бил до мен.
Всъщност в Германия ти си работила зъ въпросния Чомберо, нали?
Да, така се получи. Като се прибрах разказах всичко на баща си. Признах му, че ме откарха в публичен дом в Лайпциг. Щеше да му падне ченето. Аз взех да плача. Тогава се напих и отидох на гроба на майка, разлях там половин бутилка вино и си изплаках душата.
Разкажи ми за Германия.
В Германия ме заведоха върпосният Чомберо и жена му Сузи. Отидох, без да знам и дума на немски. Първо научих да си казвам серзива, тоест какви услуги предлагам. Правех секс задължително с презерватив. Ядях само сухари. Това е публичен дом, който е напълно законен. Веднага ми направиха визитка със снимки, донесоха ми бельо. Снимката ми се виждаше в интернет сайта на публичния дом.
По колко пари изкарваше?
В Лайпциг единия ден изкарах 600 евро. Направи сметка сама колко мъже съм обслужила. Един културен, добре облечен мъж ми даде 100 евро, за да го бия с камшик. Купиха ми бельо. Щипах го, удрих го. Имаше и по-извратени, които искаха да пикаеш върху тях.
Това е ужасно.
Съжалявм само за това, че въпросният Чомберо запомна да ме заплашва. Аз не се предавам лесно. Ако трябва ще се бия, защото мога да нося на бой. Къде докопам, чупя кости. Иначе немците много обичат лачени аксесоари. Редовно плащат, за да ми целуват лачените ботуши. И у нас трябва да се направят публични домове. Защо жените трябва да висят на магистралата? В Германия се плаща данък за тази дейност и държавата печели. Проститутките там имат същите права, каквито има президентът. България е една от страните с най-много проституция. Няма държава, в която да отидеш, и да не намериш българка проститутка.
А кога започна да проституираш?
Първият път беше през 1991 година в Македония. Отидох да работя като сервитьорка. Бях съвсем младо яре. С отиването там, собственикът на заведението ми сложи една водка и ми предложи да изкарам 50 франка от някой клиент. Има едно македонско село Саса - това е все едно да отидеш в селището на вълците. Там са само миньори. В началото се дърпах, обаче собственикът ми беше взел паспорта. Имаше една друга македонка, която ме посъветва да не се дърпам и на по-късен етап да измисля план за спасение. И аз се съгласих. Почнах да мисля кой може да ме измъкне от Саса. На другия ден станах рано, отидох в кафенето и гледам - собственикът седи вече с един мъж, на възраст около 45 години. Този мъж се казваше Перо. Поисках от него да ме заведе във Виница, само и само да ме измъкне от Саса. Качих се в колата и той ми каза, че ще отидем първо в неговата къща. Той беше превърнал гаража си във видеотека. С влизането видях майка му, която впоследствие разбрах, че е сляпа. Влязох и нали така са ме възпитали, й казах:”Здраво, тето”. След това се наведох и й целунах ръката. Така са ме учили моите родители. Тоя човек се разплака и каза :”Тебе нема да те вземе никой от мене”. Преспах с него, но всъщност станах негова любовница. Отведе ме в един голям магазин като нашия ГУМ - облече ме от горе до долу. Остави ме да работя в неговата видеотека.
После какво се случи?
В един красив момент реших да си дойда в България. Майка ми не можа да ме познае, защото се бях изрусила. Те, македонците, нали ги знаеш  – плаво да е, злато е. Донесох парички тука, но пък се влюбих в бащата на дъщеря ми. И така останах тука. Иначе в Македония имаше много момичета, които ги продаваха на шиптърите. Там вече купят ли те - изгаряш, няма мърдане, докато не върнеш парите тройно. Там е обичайна практика да режат кутретата на момичетата, които не слушат. Има майки, които си продават дъщерите. Не мога да допусна това. Ами по-скоро аз ще отида да се продам, но не и да пусна дъщеря си.
Колко време изкара в публичния дом в Германия?
Няколко месеца. Имала съм клиенти 45 кила с мокри дрехи. И целува ботушите ми. Да дойдат да ти дадат 70 евро и да им пикаеш в устата. И доволни остават - казват, това е натурално шампанско. Ми щом му харесва... За 70 евро, не да ти пикая, ами ще те опикая целия. Изкарвах много пари, но въпросният Чемберо и неговата Суси ми взимаха повече от половината.
А опити за насилие върху теб имало ли е?
В Германия законът пази проститутките. Имала съм к лиент, който плаща за секс и ми носи цвете. Има хора, които остават бакшиши. В началото всяка нощ плачех. Но като погледнех снимките на децата ми и се стягах, защото знам, че трябва да ядат.
Понякога не се ли срамуваш?
Проституцията за много хора е срамно нещо, но за мен не е. В Благоевград също има много проститутки. Тука тарифите са 10 лв свирка, 20 лв секс. И то основно работят  студентките, които излизат много по-евтино на мъжете от една професионална простутка. Една студентка ще направи секс само за едно пиене. Има мъже, които казват:” Тая съм я е...л. Три месеца я разхождат, плащат й сметките. Е кой е по-е...ан, сега?  Имала съм мъже, които са ми плащали на вересия. Представяш ли си, правила съм секс на вересия. Но какво да правя - трябва да си храня децата.
 

КОМЕНТАРИ

Аман от политици и бръщофелници!08:50 - 14.06.2011
А заврете си главите в пясъка или в задниците, ако предпочитате! Като се пълнят новините с кухи псевдо политици, не викаш "Стига!" - сега интервюто с една жена, продаваща секс, те дразни.Е тя да не я продава на себе си? на такива фалшификати като тебе се продава - дето лъжете жените си, че сте в командировка, и дето предпочитате проститутка, щото е необвързващо и е по-евтино от любовница.Що не се развикаш срещу проститутките във властта? Аман от моралисти и шушумиги!Браво, Инфомрежа, разлаяхте паленцата!
simpatizanka07:43 - 13.06.2011
i kakvo kogato polzvate uslugite im sa dobri imate li smelost obache slet tova ka si priznaete kade ste bili ?
maliaka00:16 - 13.06.2011
Стига с тези проститутки де. Да вземем да им дадем медали, апартаменти и да им ръкопляскаме. На всичкото отгоре и грозни, грозни.....
колежка19:00 - 12.06.2011
Браво Ели и мария страхотно интервю, супер попадение, продължавайте все така!
Код за сигурност, въведете кода aa6