Кирил Петков: За политика и бъдещи стъпки няма да говоря

Снимка: Infomreja.bg

Кирил Петков: Всичките ми данъци съм си ги платил през последните 12 години в България и съм горд

Всичките ми данъци съм си ги платил през последните 12 години в България и съм горд, защото не са малко. Реално те са около един милион чисти към държавата. Те са платени на базата на експортни продукти, износ от България в чужбина и работната ръка е била 100% в България. Български са ми бизнесите, тук се работеше, плащал съм си данъците и съм плащал всяка една стотинка навреме. И съм горд да застана пред камерите и да го кажа.

Това заяви служебният икономически министър Кирил Петков, който бе на посещение в Благоевград.

Докато съм служебен министър няма да говоря по тази тема, защото колкото и да говорим за което, искаме да свършим реални задачи. Аз за политика и бъдещи стъпки няма да говоря. Всеки ден е 1/60, оказа се, че е 1/120, коментира Петков по отношение на това дали е получил покана от президента да участва в следващия служебен кабинет.

Аз с президента съм имал положителни разговори, но моята гледна точка е как заедно с Асен Василев да продължим промяната по най-ефективният начин. Ще бъдем със сигурност част от промяната. Вярвам, че България ще се промени, ако се правят правилните стъпки. Коя е най-ефективната част да сме част от промяната обмисляме – дали да продължим като служебни министри или да направим нещо извън системата. Имаме идеи, но много ни е важно докато сме министри, да сме аполитични, защото ще излезе, че си правим пиар кампания, каза пред медиите Петков.

Министърът сподели, че да си част от промяната има много форми, стига човек да има желание.

Установих за последните 4 месеца, че не всичко е на плещите на тези, които са пред камера. Най-важното е тези хора да слагат правилните идеи и хора на местата, където промяната може да се случва и без тях, допълни Петков.

А какво ще прави в последните 36 часа на поста „служебен министър“, Петков каза:

През останалите 36 часа ще направим пълно обобщение на работата ни за този мандат. Искам да се видя с всички хора от министерството, които са били част от програмата.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK