Значителна облачност днес

Снимка: Infomreja.bg

На много места ще превалява дъжд

Днес облачността ще е по-често значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна. На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевици. Привечер в повечето райони валежите ще спрат и облачността ще се разкъса. В Източна България ще продължи да духа слаб югоизточен вятър, в Западна вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Максималните температури ще са предимно между 21° и 26°, по-ниски по Черноморието.

Над планините облачността ще е значителна, около и след обяд – купесто-дъждовна, с валежи от дъжд, по най-високите части – от сняг. На отделни места ще прегърми. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 8°.

По Черноморието облачността ще е променлива, преди обяд - значителна. На отделни места ще превали дъжд. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 17°-19°. Температурата на морската вода е 13°-16°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане почти без промяна.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 03 мин. и залязва в 20 ч. и 43 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 40 мин. Луната в София залязва в 00 часа и 20 мин. и изгрява в 9 ч. и 10 мин. Фаза: три дни преди първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK