Окръжен съд – Кюстендил остави зад решетките Васил Михайлов от Перник

Снимка: Infomreja.bg

На него му е повдигнато обвинение за закана с убийство към момиче, с което имал интимна връзка

Окръжен съд – Кюстендил потвърди определение на Районен съд – Дупница, с което е оставена без уважение молбата на адвокат Таков, защитник на обвиняемия Васил Михайлов, за изменение на взетата по отношение на 20- годишен мъж от гр. Перник мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Михайлов, известен като прокурорският син, е привлечени от Софийска районна прокуратура като обвиняем за престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1, във вр. с чл. 26, ал.1 от НК / закана за убийство към момиче, с което са имали интимна връзка /.

В мотивите си Окръжен съд посочва: Съдът не немери основания да отмени протоколното определение на РС – Дупница, приемайки че са налице всички законови предпоставки за вземане на най- тежката мярка за неотклонение. Налице е обосновано подозрение за авторство на  инкриминираното деяние, за което е бил привлечен, както и наличие на реална опасност обвиняемият да извърши престъпление.

Във връзка с изтъкнатите от защитата нови обстоятелства, нито продължителността на срока на задържане под стража, който е по- малък от 2 месеца, нито здравословното състояние на обвиняемия, са от естеството да обусловят промяна на мярката за неотклонение, съобщават от пресцентъра на съда.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK