Прокурорският син Васил Михайлов остава в ареста

Снимка: Infomreja.bg

Той е обвинен в закана с убийство към бившата му приятелка

Районен съд - Дупница остави без уважение искането на прокурорския син Васил Михайлов от Перник, чрез неговия защитник, за изменение на мярката му за неотклонение, от задържане под стража в по-лека такава.

20-годишният мъж от Перник е привлечен от Софийска районна прокуратура като обвиняем за престъпление по чл. 144, ал.3, във вр. с ал.1, във вр. с чл. 26, ал.1 от НК / закана за убийство към момиче, с което са имали интимна връзка /.

Съдът посочва в мотивите си, че не са налице изменения в обстоятелства, в сравнение с вземането на първоначалната мярка за неотклонение. Съществува обосновано подозрение, че обвиняемият е съпричастен към деянието,  за което му е повдигнато обвинение, съобщават от пресцентъра на съда. 

Не е отпаднала и опасността да извърши престъпление, предвид обремененото му съдебно минало и с оглед престъпната деятелност - мястото и механизма на извършване на престъплението, се посочва в мотивите на съдия Маргарита Алексиева. 

Съдът посочва, че при направено искане, прокуратурата може да назначи експертиза за това,  дали здравословното състояние на обвиняемия е съвместимо с условията на следствения арест. 

Районен съд Дупница остави без уважение искането на прокуратурата да се определи срок, в който ново искане за изменение на мярката за неотклонение,  да бъде недопустимо. 

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK