Санкционират участниците в ремонта на пътя „Ребърково-Лютидол-Ботевград“

Снимка: Infomreja.bg, архив

Началникът на РДНСК Софийска област е издал заповед за спиране на строителните и монтажни работи

На 09.07.2021 г. Регионална дирекция за национален строителен контрол /РДНСК/ Софийска област извърши проверка на строеж: „Основен ремонт (рехабилитация) на път III-161 „Ребърково-Лютидол-Ботевград“.

В участъка на територията на Софийска област от км 8+750 до км 33+040, е установено, че строежът се изпълнява без съставен протокол за откриване на строителна площадка и без заверена заповедна книга. По силата на чл. 224, ал.1, т. 5 ЗУТ, началникът на РДНСК Софийска област е издал заповед за спиране на строителните и монтажни работи на строежа до отстраняване на пропуските. На имуществена санкция подлежат възложителят, изпълнителят и строителният надзор.

От РДНСК Софийска област са съставени актове за установяване на административно нарушение срещу строителя - ДЗЗД „МБ ЛОТ – 2 – 2019“ („Европейски пътища“ АД и „Водно строителство – Благоевград“ АД) и срещу строителния надзор - ДЗЗД „МБ КОНСУЛТ“ („План Инвест Пловдив“ ЕООД, „Контпас“ ООД, „Ен Ар Консулт“ ЕООД, „Строл – 1000“ АД). Предстои издаване на акт за установяване на административно нарушение срещу възложителя, който е Агенция „Пътна инфраструктура“.

По реда на Закона за административните нарушения и наказания ще бъдат издадени наказателни постановления на възложителя, строителя и строителния надзор с наложени имуществени санкции в размер от 1000 лв. до 10 000 лв.

След предприети действия от участниците в строителството в РДНСК Софийска област е представена експертиза за извършените до момента строителни и монтажни работи, актове и протоколи и заверена заповедна книга.

На свой ред началникът на РДНСК Софийска област е издал заповед, с която от 26.07.2021г. е разрешено продължаване на строителните и монтажните работи поради отстраняване на установените нарушения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK