Затвор за рецидивист, извършил серия от кражби в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

44-годишният кюстендилец се призна за виновен

Районен съд – Кюстендил, одобри споразумение и наложи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години и 8 месеца, при първоначален „строг“ режим на изтърпяване, по отношение на обвиняем в кражби, в условията на опасен рецидив. Причинените от престъплението имуществените вреди са възстановени на собствениците.

44-годишният кюстендилец Илия Х. се призна за виновен в това, че в периода 21.09.2021 г. до 08.10.2021 г., в гр. Кюстендил, в условията на продължавано престъпление е извършил три деяния, при едно от които, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот, с които е отнел чужди движими вещи на обща стойност 703, 99 лв., от владението на трима собственици, без тяхно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като престъплението представлява опасен рецидив.

Определението, с което Районен съд – Кюстендил, одобри споразумението постигнато между Районна прокуратура - Кюстендил, и защитата на подсъдимия е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът приспада времето, през което подсъдимият е търпял наказание „лишаване от свобода“ по друго дело, с присъда от 01.11.2021 г., както и времето през което е бил задържан. Съдът констатира, че по отношение на Илия Х. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“, която потвърди с оглед изхода на делото. Тези определения подлежат на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK