Неправоспособен, дрогиран и пиян водач на мотоциклет отива на съд за ПТП с пострадало момиче

Снимка: Infomreja.bg

Инцидентът е станал късно вечерта на 1 юли 2021 г. на пътя Яворница-Ключ

Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Петрич, внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу И.Г. за извършени от него престъпления по транспорта – причиняване на средна телесна повреда при шофиране на нерегистрирано по надлежния ред МПС, без съответната правоспособност и след употреба на наркотични вещества и алкохол.

Деянията са квалифицирани по чл. 343, ал. 3, пр. 1, пр. 2 и пр. 7, б. „а”, пр. 2, вр. ал. 1, б. „б“, пр. 2, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 и по чл. 345, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

Обвиняемият И.Г. (на 33 години) е неправоспособен водач на моторно превозно средство.

През 2021 г. той купил мотоциклет „Хонда“. За превозното средство нямало документи, поради което не го регистрирал.

На 01.07.2021 г. в с. Скрът обвиняемият употребил кокаин и алкохол. Въпреки това се съгласил да превози Д.С. до дома й в с. Коларово, за да вземе от там зарядното устройство за телефона си. Около 23,00 ч. двамата тръгнали за селото.

Връщайки се след полунощ, на път в посока с. Яворница - с. Ключ, община Петрич, И.Г. управлявал мотоциклета с превишена скорост от 84.78 км/ч, в условията на намалена видимост. Водачът загубил контрол над управляваното от него МПС, вследствие на което то се обърнало. При инцидента пострада возещата се с обвиняемия Д.С., като й била причинена средна телесна повреда в областта на носа.

Свидетели на ПТП подали сигнал на телефон за спешни случаи 112. Водачът и пострадалата били транспортирани до болнично заведение за оказване на медицинска помощ.

При химическото изследване на кръвта, взета от обвиняемия, е било установено наличие на алкохол в концентрация 2.45 g/l и присъствие на кокаин и неговите метаболити (бензоилекгонин, метилекгонин и етилекгонин).

Предстои делото да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5