Депутатите излизат в едномесечна ваканция преди изборите

Снимка: БТА

Парламентарните комисии ще продължат да заседават

Парламентът излиза в едномесечна ваканция, като последните пленарни заседания ще бъдат в дните четвъртък и петък на следващата седмица. 

Депутатите ще се върнат на работа чак на 8 ноември, след като приключат и балотажите на местните избори. 

Предложението е на парламентарните групи на ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ. 

Парламентарните комисии обаче ще продължат да заседават. Така в пленарната зала подкрепата си дадоха 122-ма народни представители, а "против" бяха 52-ма в лицето на "Възраждане" и БСП.  

Тома Биков от ГЕРБ обясни:

"Според мен, ако не работим един месец, доста хора в българското общество малко ще си вземат въздух. Защото невинаги, когато работим, сме полезни на обществото. Така че, от тази гледна точка мисля, че ще има и някакъв позитив. Ще можем малко и да помислим какво да правим след тази ваканция, която може да ползваме и като творчески отпуск. След това, дай Боже, да започнем да бъдем и полезни на повече хора". 

В хода на дебатите Тошко Йорданов от "Има такъв народ" и Цончо Ганев от "Възраждане" иронизираха поведението на управляващата коалиция:

"Факт е, че работата, която върши това Народно събрание, е лоша, радвам се, че го признахте. Българите и без това го виждат, но е хубаво някой от управляващата сглобка да каже, че работата, която се върши в това Народно събрание, за нищо не става. И то е факт, защото за първи път имаме приемане на закони и тяхната поправка в рамките на няма и месец".

"Кирил Петков - той ясно и точно каза: има един основен голям приоритет, преди да излезем във ваканция - да си приемем закона за КОНПИ, да си имаме бухалка. Приехте си го, бухалка си имате. Както виждате, в момента ПП нито напират, нито нищо, те си взеха една бухалка. ДПС си взеха рафинерията, ГЕРБ не знам какво точно си взеха, но и те не напират кой знае колко, явно отдолу са разпределили. Това изкарва на дневен ред дали е полезно този парламент да работи. Не, не е полезно". /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK