Прокуратурата повдига обвинения на шофьорите, качили се с коли на Паметника на Съединението

Снимка: Infomreja.bg

По отношение на двамата обвиняеми ще бъдат взети мерки за неотклонение Гаранция в размер на 2000 лева.

Днес, 28.11.2022г. Районна прокуратура гр. Пловдив образува досъдебно производство и разпореди шофьорите, които се покатериха с джипове на паметника на Съединението да бъдат привлечени като обвиняеми.

По отношение на Н. Д, на 23г. и Д. М. на 25 г. днес ще бъдат повдигнати обвинения за това, че са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост, и е извършено при управление на моторно превозно средство – престъпление по чл. 325, ал. 3, вр. ал. 2 от НК.

По отношение на двамата обвиняеми ще бъдат взети мерки за неотклонение Гаранция в размер на 2000 лева. След привличането им като обвиняеми Наблюдаващият прокурор от РП Пловдив ще разпореди на основание чл. 69а от НПК временно да бъдат отнети свидетелствата им за управление на МПС.

За това деяние законът предвижда наказание до пет години лишаване от свобода, както и лишаване от право на управление на моторно превозно средство.

На видеоклип, който е бил разпространен в социалните мрежи е видно, че през нощта на 25/26.11.2022г. джип изкачва стълбите на Паметника на съединението, където вече е паркиран и втори автомобил.

По случая не е бил подаван сигнал до прокуратурата или полицията. След като се е запознал с въпросния видеоклип, Районният прокурор на РП Пловдив се свързал с Директора на ОДМВР Пловдив с оглед предприемане на незабавни действия по установяване на извършителите. В полицията е образувана предварителна проверка, в хода на която в рамките на едно денонощие двамата извършители са установени и задържани за 24 часа по ЗМВР.

Работата по случая продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK