Прокуратурата е разследвала 240 полицаи за година

Снимка: Infomreja.bg

През същия период в дирекция "Вътрешна сигурност" са постъпили 241 сигнала

Досъдебни производства срещу 240 полицаи са били образувани за една година, сочи статистика на дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР. Данните обхващат периода от 1 юли 2021 до 1 юли 2022 г., става ясно от отговор на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев на парламентарен въпрос от депутата от ГЕРБ и бивш вътрешен министър Христо Терзийски за дейността на "Вътрешна сигурност", пише „Сега“.

Образуваните разследвания и изпратените сигнали на компетентните прокуратури през този период са срещу 140 служители от направления "Пътна полиция" и "Охранителна полиция", срещу 37 служители от "Гранична полиция", както и срещу 63 служители на "Криминална и икономическа полиция", пише още в отговора.

През същия период в дирекция "Вътрешна сигурност" са постъпили 241 сигнала. От тях 114 са били изпратени до компетентната прокуратурата. 57 са изпратени до други структури на МВР. По 42 сигнала работата продължава, а по 28 проверката е приключила, като не са потвърдени посочените в тях данни.

През седмицата след акция на дирекция "Вътрешна сигурност" в Благоевград бяха задържани полицаи, обвинени във взимане на подкуп, като те са арестувани точно по разследването на отдел "Вътрешна сигурност" и прокуратурата. На този фон трима полицаи от ГПУ Малко също бяха арестуване по сигнал за грабеж на нелегални мигранти. По информация на bTV поради липса на достатъчно доказателства те ще бъдат освободени, без да им бъдат повдигнати обвинения.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn