Депутатите не гласуваха Закона за НСО на второ четене

Снимка: Infomreja.bg

Комисията се разпусна заради липса на кворум

За да има шанс за окончателно приемане на закона за НСО, с който се отнема охраната на главния прокурор, той трябваше да бъде гласуван днес в Комисията за контрол над службите. Заседанието й обаче се провали заради липсата на представителите на три от партиите.

Опит за начало на заседанието на комисията беше даден в 11 часа. На закрити врата, заради спецификата на информацията. Само няколко  минути след старта на заседанието обаче.. то приключи. Причината - представители на три политически партии  - ГЕРБ, ДПС и "Изправи се БГ! Ние идваме", отсъстваха. В това председателят на Комисията видя  „защита на интересите на бившият премиер, на главния прокурор и на президента”.

3 минути. Толкова отне на депутатите, за да разберат, че заседание на Комисията за контрол на службите няма да има.

 „Отмених заседанието на комисията поради липса на кворум. Не дойдоха от ГЕРБ, ДПС и "Изправи се БГ! Ние идваме", заяви  Светлин Стоянов  от ПП „Има такъв народ”, председател на комисията.

Зад липсата на кворум, председателят на комисията, видя умисъл. „Не се получи, защото според мен, ама спомен мен, мое мнение -  има хора, които защитават интересите на бившия министър-председател, на главния прокурор и на президента”.

 „Основният двигател да се стигне дотук съм аз. По-скоро в движение е коментирал другите”, заяви в отговор на въпроса как ще коментира факта, че ИБГНИ е сложен под общ знаменател с ГЕРБ и ДПС Николай Хаджигенов.

Той  твърди, че е предупредил председателя за закъснението си. Което се дължало на факта, че в същия момент  е бил на друга комисия. „Тук няма под вола теле”, подчерта Хаджигенов.

От ДПС отказаха да коментират причината, поради която не са били на заседанието. А от ГЕРБ не отговориха на запитванията ни. Комисията трябваше да гласува на второ четене промените в закона на НСО, които ограничават кръга на охранявани лица само до тримата големи – президент, премиер и председател на Парламента./ Нова телевизия 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK