Гешев: Прокуратурата от месеци извършва анализ на дела за разпространение на дрога

Снимка: ПРБ

Разпоредил съм активизиране на работата по досъдебни производства в координация с МВР, каза главният прокурор

Под надзора на прокуратурата се провежда Специализирана полицейска операция в цялата страна за противодействие на  разпространението на наркотични вещества.

„Разпоредил съм активизиране на работата по досъдебни производства в координация с МВР. Прокуратурата от месеци извършва анализ на дела за разпространение на наркотици, особено около училищата, с оглед постигане на резултати, които българските граждани очакват – противодействие на престъпността и защита на сигурността, на нашите деца“, заяви главният прокурор Иван Гешев в изявление пред медиите.  

В продължение на повече от месец се създава координация по места със структурите на МВР. Налице са притеснителни тенденции с разпространението на наркотиците, с управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотици, които сериозно застрашават българските граждани, посочи главният прокурор. Създадена е организация за бързо и приоритетно разследване на случаи, по които днес, 07.12.2022 г., МВР извършва проверки с цел разкриване на престъпления.

„В координация с МВР активно се пристъпва към привличане към наказателна отговорност на лица, за които са събрани доказателства за разпространение на наркотични вещества по дела, разследвани и  от полицаи, и от следователи“, поясни главният прокурор.

В рамките на следващите дни прокуратурата ще представи информация за резултатите от Специализираната операция на територията на страната.

"Дали някой представител на институция в държавата харесва или не харесва този, който стои начело на прокуратурата, това не интересува гражданите. Основната цел е взаимодействието на институциите за защита на сигурността на гражданите", заяви главният прокурор.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK