Нинова: Има дълбок разлом между президентската институция и българските социалисти

Снимка: Infomreja.bg

Политиките, които провежда служебният кабинет, много се различават от това, което българските социалисти изповядват, заяви тя

Има голям разлом между президентската институция и българските социалисти. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в телевизионно интервю.

"Политиките, които провежда служебният кабинет, много се различават от това, което българските социалисти изповядват и като идеология, и като политика", коментира тя по бТВ. Нинова даде за пример различията в социалната политика, по отношение на Украйна, за покупката на изтребителите Ф-16 и уволненията на социалисти от институциите.

"Днес чух г-жа Йотова, вицепрезидентът, да казва: "Ние имаме проблеми с ръководството на БСП, но нямаме със социалисти". Напротив. Вече има дълбок разлом между президентската институция в лицето на двамата и българските социалисти, именно заради тези политики, които коренно противоречат на това, в което ние сме се клели, работили, а именно за мир, социална политика", отбеляза още Корнелия Нинова.

Нинова коментира и лидерската среща в парламента от петък, на която присъства лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според нея от нея са произведени една добра и една лоша новина.

"Лидерите на партиите, които дойдоха на срещата, се обединихме около това, че трябва да спасим парламентарната република. Да преместим центъра на властта в парламента, а не в президентската институция", каза Нинова и добави, че лидерите на партиите на срещата са представлявали мнозинство от над 130 народни представители.

Лошата новина е била, че лидерите не са се съгласили да се направи правителство.

Нинова заяви, че на този етап за БСП не стои въпроса за коалиция с ГЕРБ: "При нас на този етап не стои отмяната на решението за коалиция с ГЕРБ. След изборите ще разговаряме", каза тя.

По отношение на статията в "Ди Велт" за износа за оръжие за Украйна Нинова цитира думите на настоящия служебен министър на икономиката Никола Стоянов. "Излиза, че е имало таен план и Петков, и Василев са участвали в него", каза още лидерът на БСП. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK