Гьоков: БСП ще направи всички усилия, за да реализира третия мандат

Снимка: Infomreja.bg

Хората искат редовно правителство, управлението на служебен кабинет не е добре за България

„Лидерската среща не е приумица на БСП и напъни за съставяне на правителство на всяка цена. Този разговор в партиите трябва да се състои. Дори от гледна точка на това, че едни евентуални избори през април не биха променили до голяма степен политическата картина. Лидерите и партиите трябва да започнат да разговарят помежду си, иначе ни чакат нови избори. Трябва да го има този диалог и приоритетите, които трябва да се решават за България, иначе е ясно, че партиите сме идеологически различни.“ Това заяви народният представител от “БСП за България” Георги Гьоков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Социалистът изрази най-голяма изненада от поведението на “Продължаваме промяната“, които отказаха да присъстват на подобна обща среща. „БСП винаги се е отзовавала на поканите за срещи и не само на техните. Никой не е длъжен да се съобразява с нашите приоритети или ние с техните, но разговорът трябва да се проведе и дълбоко начертаните разделителни линии трябва да се преодоляват“, категоричен е той.

„От разговорите със структурите, членовете и симпатизантите чувам хората да казват: “Хайде, разберете се, защото това не може да продължава“. Хората искат редовно правителство. Трябва да успокоим политическата обстановка. Хората да могат да си правят сметката, защото управлението на служебно правителство не е добре за България“, посочи Гьоков.

По думите му Националният съвет на БСП е дал мандат с огромно мнозинство на ръководството да проведе лидерската среща и да се изяснят приоритетите.

„Не трябва да има съмнение, че БСП ще направи тези усилия, които се изискват от нея. Президентът ни връчи мандата с мотивите, че сме консенсусна партия, че провеждаме добра социална политика, че сме разговаряли с всички в този и предходния парламент. Така сме оставили добро впечатление и в него, и в българското общество“, заяви социалистът.

Гьоков обясни, че трябва да се оставят настрана теми, които в момента се обсъждат, а не са приоритет за българското общество като даването на оръжия за Украйна. „Близо 50% от българите не искат да се изнася оръжие за Украйна. Не е ли нормално БСП да бъде изразител на тези 50%, които не искат да се изнасят?“, попита той и допълни темата с Изборния кодекс, като пример за разделителна линия, която не трябва да се отваря.

По темата със статията във вестник “Ди Велт“ социалистът заяви: „Това за мен прозвуча като поръчка от някой евроатлантик. Но дори и там се казва, че България не е изнасяла директно оръжие за Украйна.“

Той коментира и отчета на служебното правителство: „Голяма част от отчета на социалното министерство са на неща, свършени от предходното правителство. Например увеличението на пенсиите от 1 октомври, което е решение на предишния парламент“, обясни той и допълни, че най-големият порок на служебния кабинет е липсата на бюджет. „Това обрича държавата на вегетация“, заяви на финала Георги Гьоков.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK