Кандидат-студенти разсъждават върху темата за корона ваксините

Снимка: Infomreja.bg

Катедра „Културология“ към ЮЗУ обявява кандидатстудентски конкурс

Катедра „Културология“ към Югозападния университет „Неофит Рилски“ обявява кандидатстудентски конкурс за статия на тема „Ваксините срещу Ковид-19 – връщане към нормалността или неоправдан риск?“. Авторите на най-добрите текстове ще получат възможност да бъдат приети в специалност „Култура и медии“.

Темата „за“ и „против“ ваксините стана част от медийното пространство. Първоначално чакани с нетърпение като шанс за завръщане към нормалността, днес голяма част от българите гледат с голяма доза скептицизъм към ваксините. Неусетно обществото ни се раздели на две групи – безрезервно подкрепящи и недоверчиви критици. 

Смятате ли, че ваксините срещу Ковид-19 са единственият начин да заживеем по начина от преди пандемията или обратното – че ни превръщат в жертви на манипулации? Доверявате ли се на експертите или търсите алтернативни източници на информация? Помагат ли ни медиите да се ориентираме или задълбочават неяснотите? Съгласни ли сте с новите правила на пътуване, продиктувани от мерките срещу Ковид-19? Чували ли сте фалшиви новини по темата – и ако да, как им противодействате? Как ще се отрази това разделение в обществото върху здравната ни култура?

Ако имате позиция по тези въпроси, напишете статия и я изпратете на [email protected] до 02.07.2021 г. Авторите на най-успешните статии ще получат сертификат и възможност да станат студенти в специалност „Култура и медии“ към катедра „Културология“ на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK