Удължават извънредната епидемична обстановка до края на май

Снимка: Infomreja.bg

Това заяви министърът на здравеопазването в оставка

До края на тази седмица или началото на следващата, ще имаме конкретни указания за влизане в страната, засягащи влизането на хора със завършена ваксинация, с отрицателни PCR или антигенен тест и за преболедували през последните шест месеца. Все още нямаме категорично решение.

Това заяви министърът на здравеопазването в оставка проф. Костадин Ангелов по време на редовния брифинг за актуалната епидемична обстановка и въведените противоепидемични мерки в страната, предаде репортер на БГНЕС.

Скоро ще издам заповед за влизането в страната, която ще засяга и издаването на работни визи за чужденци, заяви Ангелов в отговор на въпрос на БГНЕС.

Всеки българин може да се ваксинира навсякъде, където реши, посочи още Ангелов в отговор на друг въпрос на БГНЕС - дали двете дози ваксини могат да бъдат поставени в различни ваксинационни центрове.

Той съобщи, че извънредната противоепидемична обстановката в страната трябва да продължи. Доц. Кунчев внесе вчера доклад и то ще бъде удължено с един месец, добави Ангелов и обясни, че решението е за месец, за да не се спъват действията и решенията на бъдещето правителство.

Ако има следващо правителство, то ще може да ревизира това решение, посочи Костадин Ангелов.

Той съобщи още, че е разговарял с д-р Александър Симидчиев да направят среща. Тя ще се състои по време на здравна комисия и ще обсъдим въпросите на пандемията, заяви министърът в оставка и предупреди: Ситуацията е много сериозна. Третата вълна ще отмине, но вирусът ще остане. Ние не се страхувахме да вземем трудни решения, подчерта той. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK