Катедра „Здравни грижи“ на ЮЗУ отбеляза Международния ден на сестринството

Снимка: Югозападен университет "Неофит Рилски"

Активно участие в прегледите и консултациите взеха студенти

При голям интерес премина инициативата на катедра „Здравни грижи“ по повод Международния ден на сестринството, който отбелязваме днес. Стотици граждани и гости на Благоевград преминаха през пункта за безплатно измерване на артериалното налягане, който беше разположен в центъра на града. Кампанията се проведе с подкрепата на Община Благоевград. 

Активно участие в прегледите и консултациите взеха студенти от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ на Факултета „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“. По време на инициативата бяха раздадени и информационни листовки, които имат за цел да запознаят гражданите с нормалните стойности на артериалното налягане, с рисковете, които крие високото артериално налягане и как да променим начина си на живот, за да избегнем хипертонията. 

„Надяваме се тази кампания да постави добро начало на поредица от инициативи, които да бъдат в полза на гражданите. Професиите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ са професии, призвани да служат със своите знания, умения и хуманност на всички хора“, каза доц. д-р Росица Дойновска – ръководител на катедра „Здравни грижи“. Тя призова хората да се грижат за своето здраве, да водят здравословен начин на живот и да се движат повече. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK