2 години затвор за шофьор на катафалка, убил жена при ПТП в Сапарева баня

Снимка: Infomreja.bg

Окръжен съд – Кюстендил, налага на подсъдимия Р. Г. и наказанието „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 3 години

Окръжен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Йоланда Цекова призна 30- годишния Р. Г. от Сапарева баня за виновен в това, че на 22.06.2021 г., в гр. Сапарева баня, при управление назад на МПС / специализиран автомобил - катафалка / е нарушил правилата за движение по чл.40, ал.1 от Закона за движение по пътищата.

Преди да започне движение назад, не се е убедил, че пътят зад превозното средство е свободен и, че няма да създаде опасност или затруднение за останалите участници в движението и по чл. 40, ал.2, като по време на движението си назад не е наблюдавал непрекъснато пътя зад превозното средство, а когато това е невъзможно, е бил длъжен, но не го е сторил, да осигури лице, което да му сигнализира за опасности, и по непредпазливост е причинил смъртта на пешеходката М. С. от гр. Банкя, като деянието е извършено след употреба на наркотично вещество – амфетамин.

Окръжен съд – Кюстендил, му налага наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години, което да изтърпи пи първоначален „общ“ режим.

Съдът приспада времето, през което подсъдимия е бил задържан за срок от 72 часа, както и времето, през което е бил с мярка за неотклонение „Домашен арест“, считано от 25.06.2021 г. до 17.09.2021 г.

Окръжен съд – Кюстендил налага на подсъдимия Р. Г. и наказанието „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 3 години, като приспада времето през което му е било отнето СУМПС, считано от 22.06.2021 г., до влизане на присъдата в сила.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Софийски апелативен съд с въззивна жалба или въззивен протест, в 15- дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK