Георги Стамов: Работим усилено област Кюстендил да получи финансиране за над 12.360 млн. лв.

Снимка: ПП

Общините Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Сапарева баня и Рила ще бъдат подпомогнати с реални финансови средства

Министерският съвет прие решение да отпусне целева помощ в размер на 166 млн. лв. за 194 общини. Сумата, която е предвидена за област Кюстендил, по одобрени проекти, е над 12.360 млн.лв.

„През последните месеци работих усърдно част от проектите, които общините от нашата област са подали, да получат финансиране. Съобразявайки се с възможностите на бюджета успехът е налице. След проведени множество срещи с представители на Министерство на финансите успяхме да постигнем консенсус за финансиране на 7 проекта от 5 общини на стойност 12.360 млн.лв. Общините Кюстендил, Дупница, Бобов дол, Сапарева баня и Рила ще бъдат подпомогнати с реални финансови средства и гражданите ще усетят тази помощ.

Разговарях с голяма част от кметовете на общини. Целта беше да уточним най-приоритетните проекти, с изрядни строителни книжа и да ги запозная с критериите, по които ще се одобряват. Доказахме, че не делим населените места по партийна принадлежност и цвят. За нас всички хора са еднакво заслужили да живеят добре, да получават високи доходи, достъпна социална среда и качествена пътна инфраструктура.

Благодаря на представителите на изпълнителната власт, че проведоха максимално прозрачни процедури. Изразявам надежда, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще одобри финансирането на проектите“, заяви Стамов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK