ПП протестираха пред Президентството

Снимка: Infomreja.bg

Той е организиран в социалните мрежи

Протест пред президентството. Той е организиран в социалните мрежи и е под надслов "България е парламентарна република и пълноправен член на ЕС и НАТО".

Представители на ПП също дойдоха на протеста, съобщава БНТ.

"Истинският гарант на демокрацията сте вие и благодаря, че сте тук. Това, че в България има гражданско общество, което когато види атака към демокрацията, към парламентарната република, и пълни площада е истинската гаранция, че това, което успяваме да променим, остава променено. Хората, които се опитват да върнат старите системи, старите служби за сигурност, които от сутрин до вечер работят за да правят компромати, реално усещат, че губят историческото си време", заяви Кирил Петков, съпредседател на ПП-ДБ.

Той отново посочи, че няколкостотин хиляди българи, които казват, че България е една европейска държава и има нужда от европейско правителство. България няма път към Евразия и Изтока, а ще е една нормална европейска държава, допълни Петков.

От своя страна, Асен Василев каза пред събралите се пред президентството, че в момента сме на кръстопът и се спуска нова "Желязна завеса" в Европа:

"Нова "Желязна завеса", която разделя Европа на две. Европа - свободна, демократична, просперираща или Европа на бившия СССР. И място на държави, които искат да стоят на оградата няма. Трябва да изберем и решим какъв е българският национален интерес. Да сме в просперираща, свободна и демократична Европа или да се върнем обратно в Съветския съюз."

Даниел Лорер от ПП-ДБ каза пред хората, че всички ни обединява един идеал:

"Идеал, записан в българската Конституция. България е парламентарна република и никой няма право да отказва на законно избрана политическа сила да реализира мандата, който суверенът и всички ние, които гласуваме, са ни дали. Тази свобода трябва да се отстоява и брани. И днес сме тук, за да кажем, че България е и ще остане парламентарна република. Няма кой да ни спре. Правосъдната реформа започна на 26 май и ние ще я довършим."

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK