КПКОНПИ подхвана кмета на Хаджидимово заради луксозна лимузина

Людмил Терзиев, снимка: Infomreja.bg

Обществената поръчка за нов автомобил е била обявена на 14 декември миналата година

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество за втори път влезе в община Хаджидимово, съобщава БНТ.

По непотвърдена информация служители на КПКОНПИ изземват документи за обществена поръчка, проведена в края на миналата година.

Поръчката е била нагласена по такъв начин, че кметът на Хаджидимово - малка община с ограничени приходи и свръхзадължения, да закупи луксозна лимузина от точно определени марка и модел.

Обществената поръчка за нов автомобил е била обявена на 14 декември миналата година, като съгласно закона от администрацията заявяват критерии. В общината очакват оферти до 29 декември.

Оказва се обаче, че на поставените условия отговаря само един конкретен модел. Част от изискванията са автомобилът да има въздушно окачване с безстепенно регулиране, автопилот темпомат, включващ електронен ограничител на скоростта, филтър за твърди частици, система за очистване на изгорелите газове при дизеловите двигатели и ауспухова система с видими ауспухови накрайници.

Новата кола на кмета на Хаджидимово трябва да притежавасъщо сиви алуминиеви джанти 19 инча, с 5 двойни спици, задължително хромирана лайсна и два ауспуха от благородна стомана.

Годината на първата регистрация на автомобила пък трябва да е октомври 2017 г.

Припомняме, преди дни КПКОНПИ отново влезе в общината, след като кметът на Хаджидимово нашумя от разследване на Антикорупционния фонд заради покупката на луксозна лимузина./ news.bg

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK