Млад мъж от Шумен се озова в ареста три пъти за денонощие

Снимка: Infomreja.bg

Той е стар познайник на полицията

На 1 юли сутринта в дежурната част на РУ-Шумен, е приет сигнал от 72- годишен местен жител, че му е разбит автомобилът и от него е извършена кражба. По негови данни тя е станала за времето от 23 часа на 30 юни до 06:30 часа на следващия ден. Автомобилът, бус "Мерцедес", бил паркиран на ул. "Софийско шосе" в Шумен. След като проникнал по неустановен начин, апашът извършил кражба на документи, радиокасетофон и други части и вещи. Незабавно предприети издирвателни действия дали резултат и малко по-късно извършителят, 20-годишен мъж с адрес в Шумен е установен и задържан. Това е третото му поредно задържане за срок до 24 часа в РУ- Шумен.

Първото му задържане е било заради това, че с поведението си бил опасен за себе си и околните - влязъл в къща в село Илия Блъсково, взел мобилен телефон на собственичката на имота и започнал да се обажда на произволни номера.

На следващата вечер направил опит да извърши кражба на 37 кутии цигари от хранителен магазин на ул."Софийско шосе" в Шумен, след като проникнал вътре.

Часове след освобождаването си е извършил кражба от товарния мерцедес.

С постановление на прокурор от РП- Шумен, е приведен в РС" Изпълнение на наказанията " за срок до 72 часа.

През последните два месеца е установяван като извършител на кражба на монети от кафе машина в село Благово и на плодове от Кооперативния пазар в Шумен.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK