Гоце Делчев отново се превърна в извор на музика и танци (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

За 12-и път тук се чества Международният ден на танца

За 12-а година площад „Гоце Делчев“ в едноименния град събра самодейни танцови фолклорни състави не само от Пиринския край, но и от страната и чужбина.

Обширният площад се оказа тесен за кръшните хора, които се завиха още при първите тактове на музиката. Неуморните танцьори продължиха да играят по протежение на цялата главна улица и така до площада пред Дома на културата, където на специално подготвена сцена едни след други излязоха съставите на домакини и гости.

Тазгодишното отбелязване на Международния ден на танца е част от проекта „Нашият общ път към съвместното бъдеще“, финансиран по програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ 2014 – 2020 година между Република България и Република Северна Македония.

Както обикновено, гражданите на Гоце Делчев проявиха жив интерес към събитието. Сред присъстващите на големия концерт бяха и кметовете на общините Кочани и Щип от Република Северна Македония – Николчо Илиев и д-р Сашко Николов. Тук беше и кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов.

Специални участници в празничната програма бяха Неврокопският ансамбъл за народни песни и танци – град Гоце Делчев, Фолклорен ансамбъл „Л. Сантов“ от село Оризари, община Кочани, и Ансамбъл за традиционна музика и игри „Митко Алексов“ – град Кочани. Зрителите изпитаха истинско удоволствие от техните изпълнения.

С голяма радост хората посрещнаха и другите танцови формации. От града домакин това бяха „Пиринско злато“ и „Палави ножинки“. От Разлог на сцената се изявиха Детски танцов състав „Разложанче“, Клуб „Мехомия“ и Представителен танцов състав „Перун“, а от разложкото село Добърско – Детски танцов състав „Айгидик“ и клубовете  „Фелиграни“ и „Аспри“. Представители на Благоевград бяха участниците в Танцов клуб „Българска усмивка“.

На гоцеделчевската сцена се изявиха любители на народните танци и от други области в страната – танцовите състави „Шопите“ от град Нови Искър и „Рипни – тропни“ от Мало село, община Бобов дол.

Последни на сцената излязоха участничките в Женска танцова група при НЧ „Просвета – 1938“ от село Кочан, община Сатовча. Четирите танца, които те изпълниха, бяха достоен завършек на мащабното културно събитие.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK