В Кюстендил се проведе Национално състезание за младежки доброволни отряди

Снимка: МВР

Това става за втори път

Активно участие на млади доброволци от Велинград в Националното състезание за младежки доброволни отряди, което се проведе вчера на стадион „Осогово” в Кюстендил. Събитието бе организирано от община Кюстендил, ГДПБЗН–МВР, с активното съдействие на Асоциацията на доброволците в България.  То се провежда за втори път, а в него вземат участие доброволци навършили 16, но ненавършили 18 години.

Отборът на младежите от Велинград, воден от старши инспектор Иван Гьошев-началник на противопожарния участък в Ракитово, зае призовото второ място в оспорвана надпревара с още седем формирования от общините в Казанлък, Кюстендил, Опан, Хисаря, Завет и Тополовград. Младите доброволци се състезаваха в следните дисциплини:  "Поставяне на шланг за бързина и издърпване на въже с гума"., "Построяване на смесена водопроводна шлангова линия"  и  "Щафета – построяване на дига".

Гости на откриването бяха заместник директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР ст. комисар Любомир Баров, председателят на Асоциацията на доброволците в България д-р Ясен Цветков, зам. - кметът на Община Кюстендил Светослав Василев и председателят на Общинския съвет Иван Андонов.

Призьорите получиха купи, медали, грамоти и подаръци. Всички участници в състезанието получиха грамоти.

 

КОМЕНТАРИ