Румен Петков: Правителство с втория мандат ще ангажира България с войната в Украйна

Снимка: Пресцентър АБВ

По думите му формирането на правителство между ПП/ДБ и ГЕРБ с неясно бъдеще е проблем на цялото общество

Правителство с втория мандат ще ангажира България с войната в Украйна по най-безогледен начин. Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков, цитиран от БТА. Според него трябва да настояваме и за обективна оценка на радиационната обстановка в Украйна и Полша, защото редица американски медии са излезли с данни, че тя е рязко влошена.

По думите му формирането на правителство между ПП/ДБ и ГЕРБ с неясно бъдеще е проблем на цялото общество. Вчерашният ден може да бъде окачествен като манифестация на подлостта, двуличието и предателството. Подлост към гражданите, към недоволството отпреди две години, към хората, излезли на протестите, двуличие в кампанията и предателство на акламирани ценности, на демонстрирани виждания за развитието на държавата и възможни конфигурации за нейното управление, поясни Петков.

Той посочи че сред посочените приоритети на правителство с втория мандат са конституционна реформа за промени в структурата на прокуратурата и Висшия съдебен съвет, което според него означава, че не се говори за решаване на проблемите в съдебната система. ПП/ДБ и ГЕРБ-СДС демонстрират, че те са заинтересовани от неработеща съдебна система. Това обслужва престъпността, която вижда, че не е обект на правораздаването и правоохраната, добави лидерът на АБВ.

Той осъди посегателството върху сградата, в която се помещават Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България, като го нарече изключителен вандалски акт.

Петков изтъкна, че това е хулиганство и ако правоохранителната и правораздавателната система го остави ненаказано, всъщност ще задълбочим процеса на деморализация и създаване на впечатление в обществото, че посегателството върху такъв тип сгради и върху паметници на културно-историческото наследство е част от нашето ежедневие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK