Липса на кворум провали извънредното заседание на Общинския съвет в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Съдът решава казуса

Липса на кворум провали извънредното заседание на Общинския съвет в Благоевград.

Причината за свикването на заседанието бе върнато решение, гласувано от съветниците на 17 декември, от областния управител.

А решението е за увеличение на такса смет от 1,1 на 2,9 промила. Решението на съветниците бе определено от областния управител като незаконосъобразно и днес на сесията трябваше да бъде гласувано именно дали е или не.

Вчера кмета на Благоевград, Илко Стоянов, коментира пред журналисти именно темата като заяви, че на впоследствие несъстоялата се сесия ще се гласува законосъобразността на върнатото решение, а не дали да се увеличава таксата.

Днес председателя на Съвета, Радослав Тасков, също направи коментар пред медиите, от който стана ясно, че 10 от неявилите се в зала 31 съветници са в карантина заради КОВИД. Председателят обясни още, че решението ще бъде отнесено в съда, където ще се определи неговата законосъобразност.

В зала бяха само представители на ПП ГЕРБ, но това бе крайно недостатъчно за да се проведе заседание. Присъствие имаше и на граждани, които са против увеличението. Отново вчера инициативен комитет обяви, че е против това решение, но по думите на кмета – увеличението е неизбежно.

Следващата сесия е редовна и ще се състои по план в последния петъчен ден от месеца.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK