Манолова за служебния кабинет: Оценката ще е според степента на ангажираност към сигналите

Снимка: Изправи се.БГ

За пет заседания Комисията по ревизията свърши повече по темата антикорупция, отколкото целият 44-и парламент за един мандат

Оценката на служебния кабинет ще бъде според степента на ангажираност на служебните министри към сигналите в Комисията по ревизия. Очакваме работата по изясняване на това как са харчени парите на българските данъкоплатци да продължи с максимална ангажираност.

Това заяви Мая Манолова пред медиите относно назначения служебен кабинет.

На вчерашното заседание на Комисията по ревизия обсъждахме как са похарчени 9 млрд. лв. Очакваме служебният регионален министър да изясни финансирането на пътните строежи. За две години са похарчени 5 млрд. лв. от „Автомагистрали“ за проекти, които са превъзлагани без публичен конкурс. Очакваме истината за санирането, където има няколко „вратички“ за усвояване на средства и за ВиК-холдинга за 1 млрд. лв., допълни Манолова.

Очакваме ангажираност от служебния земеделски министър със сигналите от земеделски производители, за да се види, че освобождаването на бизнеса от рекета на властта не е било само в рамките на Комисията по ревизията и продължава, каза Манолова.

Тя допълни, че очаква ангажираност и от служебния министър на енергетиката относно истината за изграждането на Балкански поток.

Очакваме служебният министър на икономиката да направи проверка как скандалните „Монтажи“ и ДКК са харчили парите, получени щедро с постановления на Министерския съвет, заяви тя.

Манолова бе категорична, че задача на служебния кабинет е разкриването истината за управлението на Бойко Борисов и как са харчени публичните пари. Втората задача е осигуряването на честни избори, допълни тя.

За пет заседания Комисията по ревизията свърши повече по темата антикорупция, отколкото целият 44-ти парламент за цял мандат. Комисията е началото на връщането на доверието в институциите. Бизнесмени дойдоха в парламента и разказаха как са рекетирани, натискани, мачкани, как се иска такса спокойствие, как се отнемат бизнеси, каза още Манолова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK