ИТН и БСП: Да загърбим партийните интереси и да говорим за националните

Снимка: БГНЕС

Говорителят на ИТН изрази надежда диалогът със "столетницата" да бъде ползотворен

Желанието на "Има такъв народ" е да бъдат водени разговори за политики и конкретни приоритети, а партиите да успеят да надмогнат своите лични интереси, като разговорът се фокусира върху интересите в по-мащабен, национален план.

Това заяви в началото на срещата между най-голямата парламентарна сила "Има такъв народ" и третата такава - БСП, главният секретар на ИТН Виктория Василева.

"Осъзнаваме нашата огромна отговорност за съставяне на следващото правителство с оглед на гласовете, които българските избиратели ни дадоха", подчерта Василева.

Говорителят на ИТН изрази надежда диалогът със "столетницата" да бъде ползотворен, като крайна резултат от него да бъде изясняването на въпроса - имат или не БСП и "Има такъв народ" припокриващи се визии и конкретни политики за бъдещето на страната.

"Именно разговорите ще решат проблемите", съгласи се с експозето на ИТН лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Силният човек на "Позитано" 20 отново преповтори тезата си, че следва да има редовен, стабилен и работещ кабинет с оглед на многото въпроси, стоящи на дневен ред. Такива според Нинова са нуждата от актуализация на бюджета за 2021 г., изготвянето на добър бюджет 2022, както и приемането на Плана за възстановяване и устойчивост, от който се очаква България да получи милиарди евросредства.

"Всичко това изисква надпартийно мислене", съгласи се с основната теза на ИТН председателят на "столетницата".

"Ако искаме дълбоко и истински да се промени сегашният модел на управление, то това минава през много сериозни реформи, които изискват и време, и съгласие. Ние сме на разположение да разговаряме по политики и приоритети", добави Нинова./ news.bg

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK