И Крис Кристи влиза в битката за Белия дом

Източник: ЕРА/БГНЕС

Той е губернатор на американския щат Ню Джърси

Бившият републиканец, губернатор на американския щат Ню Джърси Крис Кристи във вторник се включи в надпреварата за Белия дом през 2024 г., съобщава АФП. 

Той се представя като единствения кандидат, готов да се изправи срещу фаворита Доналд Тръмп.

Кристи подаде документите си във Федералната избирателна комисия преди вечерното събитие в Манчестър, Ню Хемпшир, където обяви кандидатурата си. 

60-годишният политик и влиятелен републиканец вече е участвал в първични избори. Тогава не успя и подкрепи Тръмп, служейки му и като ключов съветник. След това обаче двамата се скараха заради отказа на магната да приеме поражението си от Джо Байдън на изборите през 2020 г.

Кристи описа Тръмп като обсебен от себе си и нечестен човек.

По думите му, той винаги намира някой друг, когото да обвинява за всичко, което се обърка, но си приписва заслугите за успехите.

Кристи твърди още, че Тръмп се страхува  от дебати със сериозни противници.

Припомняме, че на 5 юни бившият вицепрезидент на САЩ Майк Пенс официално подаде документи, за да се присъедини към все по-многобройната група от републиканци, кандидатстващи за президент.

В края на май губернаторът на американския щат Флорида Рон Десантис подаде документи за кандидатстване за президент през 2024 г.

Той се включи в надпреварата месеци по-късно от другите претенденти, но е по-добре финансиран, по-известен и по-високо в допитванията от почти всички кандидати на републиканците.

Преди него е единствено експрезидентът Тръмп. Пенс е трети.

И Десантис, и Пенс имат остри вражди с Тръмп, като преди това са му били дългогодишни сътрудници. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK