Радев: Решаването на кризите изисква решителни действия

Снимка: Infomreja.bg

По думите му определени кръгове говорят лъжи и всяват напрежение

Въпреки тежкото наследство, служебният кабинет ще направи всичко възможно, за да осигури стабилност и надеждност за обикновения потребител и българския бизнес. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти. В отговор на въпрос за работата на служебния кабинет държавният глава посочи, че приветства отговорните и съвременни действия на правителството за осигуряването на доставки на природен газ.

„Определени кръгове нагнетяват лъжи и напрежение срещу служебния кабинет още от първия му ден, още преди да е обявил някакви намерения и действия“, отбеляза президентът. „Определени посредници и лобисти просто губят нервите си при мисълта, че може да им се отнеме възможността да печелят от кризата, която сами предизвикаха“, заяви държавният глава. Той добави, че домакинствата и бизнесът искат надеждни доставки на ниски цени и това е задача, която служебното правителство предстои да решава.

„Там, където ПР-ът е бил повече от работата, винаги наследството е тежко. Така беше след кабинета Борисов, който разхвърли едни тръби по полето и те ръждясваха с години“, посочи президентът, като отбеляза, че същият проблем има и след кабинета Петков, при който въпреки смело обявения Акт 16 на газовата връзка с Гърция до 30 август, има много несвършена работа и редица забележки.  „Въпреки това служебното правителство ще направи максимума диверсификацията да стане възможно най-скоро“, заяви държавният глава и припомни, че това е отдавна заявен от него приоритет, но за да се навакса пропуснатото, е нужна много работа.

Президентът призова служебния кабинет да се ръководи в действията си в енергетиката от това да осигури стабилност и надеждност, тъй като те са задължителни в борбата с високата инфлация. „Във фокуса на всички действия трябва да стоят интересите на обикновения потребител и на българския бизнес“, каза още президентът Румен Радев.

В отговор на въпрос президентът посочи, че няма разрив между него и българските  социалисти. „Разривът е между ръководството на партията и левите хора и той пролича на последните избори“, отбеляза държавният глава. Той отхвърли твърденията за реваншизъм и политическа чистка на служебното правителство, като посочи, че е дал свобода на министрите да определят своите екипи, така че да предприемат най-ефективни и решителни действия за овладяване на кризата в рамките на закона.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK