Д-р Христо Гушков: „Български възход“ е гарант за единство и стабилност

Снимка: „Български възход“

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Д-р Христо Гушков – водач на листата на "Български възход" в Кюстендил: „Български възход“ е гарант за единство и стабилност 

Христо е на 38 години, от град Сандански.  Лекар по дентална медицина Медицински Университет Пловдив, Тhe Royal College of Surgeon of England (Tipton Training) Лондон – специалност имплантология, Kings College London – специалност – орална и парадонтална хирургия. Завършил Laser dental medicine (лазерна дентална медицина) – курс към Британската стоматологична асоциация. Квалификация по здравен мениджмънт за доктори по дентална медицина в ЮЗУ „Неофит Рилски” Благоевград. Работил е като ординатор в УМБАЛ „Свети Георги” – отделение по лицево-челюстна хирургия, работил във Военна болница Пловдив – орална хирургия. В момента работи в частна клиника в Сандански. Народен представител в 46-ото Народно събрание.

Вие сте млад човек, намерил своята успешна реализация като стоматолог. Какво Ви накара да влезете в политиката? Още повече в момент, в който страната ни е обхваната от всевъзможни кризи, включително и политическа?

Влизам в политиката, защото смятам, че въз основа на моите знания и опит имам силата да бъда полезен за обществото. Всеки ден виждам проблемите в здравната система, а и не само, всичко се нуждае от коренно преобразяване. Имам желанието България да се промени и приятелите ни да се завърнат. Възпитан съм да не хленча, а да действам. Само така можеш да постигнеш всичко, за което мечтаеш.

От Вашата автобиография става ясно, че сте оценен и в чужбина, но решихте да се върнете и да работите в Сандански. Защо се върнахте в родния град?

За щастие имах възможността да се обучавам в чужбина, получих предложения да остана и да се развивам там. Един ден може и да съжалявам за решението си, но избрах да се върна в България. Тъй като по принцип в чужбина са създадени условия за развитие на младите лекари,  има по-голямо поле за изява избрах да съсредоточа всичките си знания и умения в моето кариерно израстване, но и това не ме удовлетвори, защото винаги нещо липсваше. Това ме накара да провокирам себе си и да имам дързостта да се прибера в Сандански  с ясната идея, че това ще е кратък стоп до следващото предизвикателство. Анализирайки ситуацията и възможностите, прецених, че мога да бъда полезен и да съм в помощ за развитието на здравната система, предвид натрупания опит и ценз. За кратките две години, откакто се върнах, съумях да изградя живота си отново и съм много щастлив в родния си град, което потвърждава народната мъдрост, че камъкът си тежи на мястото.

Кои са проблемите на област Кюстендил, чието решаване ще е приоритет за Вас?

Проблемите в цялата държава са почти идентични, а именно демографска криза, икономически и социален спад. На този етап за Кюстендил основен проблем е безработицата. В Дупница проблем, който стои отдавна и не е решен е с общинското дружество с натрупан дълг от 2 млн. лв. Не на последно място сред проблемите се нарежда и регионалното депо за отпадъци в село Джерман. Наясно съм, че в региона са застъпени главно земеделие и туризъм, което е предпоставка за сезонна работа. Именно затова е нужно незабавно да се започнат действия по привличане на външни инвеститори, с което ще се осигурят постоянни работни места. С тези мерки ще можем да привлечем семействата и младите хора, които по обясними причини са взели решение да търсят препитание извън нашия регион.

Една от целите на ПП „Български възход“ е да се спре разделението в българското общество. Според Вас това изпълнима цел ли е в условията на нашето силно фрагментирано общество на противоположности?

Според мен на първо място политическите партии трябва да предприемат действия за преодоляване на различията помежду си и да работят за проспериращо и сплотено българско общество. Това ще бъде нелека задача, но с ясни и конкретни принципи би било осъществимо. Ако ми позволите ще цитирам Стефан Стамболов: „Съединението прави силата, а силата ражда независимостта“.

За каква България мечтаете?

За една по-добра и уредена България, в която да растат и останат да живеят децата ни!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK