Мая Манолова: Показателно е лицемерието преди избори на тези, които довчера подписваха износа на оръжие

Снимки: Infomreja.bg

От Изправи се България имат спасителен план за справяне с кризите

„Ние сме категорични, че залогът на 2-ри октомври е да не бъдат допуснати партиите, които искат политически и икономически с износ на оръжие да ни вкарат във война. Даваме си сметка, че Европа е на ръба на пропаст, много малко трябва, за да има катастрофални последици за европейския континент.

Показателно е лицемерието преди избори на тези, които довчера подписваха износа на оръжие, износителите на оръжие са се превърнали в гълъби на мира. Трудно ще успеят да излъжат избирателите“, каза в Кюстендил лидерът на Изправи се България, Мая Манолова. Тя посети родният си град, като проведе срещи с жителите на Кюстендил в центъра на града.

От Изправи се България имат спасителен план, защото войната освен непосредствена заплаха за въвличане на страната в този огромен конфликт има своите последици - икономически, политически и социални за българите и българските домакинства. Обедняването, инфлацията и поскъпването на живота е в резултат от войната в Украйна и в изкушението на доскоро управляващите от корупция.
По думите на Мая Манолова, преизчислението на пенсиите от 1-ви октомври е поредната измама по отношение на възрастните хора. Вместо да се срамуват Продължаваме промяната и БСП за това кой точно е повишил и преизчислил пенсиите, те спорят, категорична беше Манолова.

Тя изрази и категоричната си позиция за таван на цените на основните хранителни продукти от малката потребителска кошница, на бензина и дизела. За повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите,1260 лева минимална работна заплата - колкото е издръжката на живот.  

Лидерът на Изправите България засегна и проблема с ниските изкупни цени на земеделската продукция в региона.

„Не е нормално ябълки от Полша да пристигат на левче в магазина, а българския земеделски производител да не получават реално адекватна подкрепа. Затова в програмата на Изправи се България, в частта земеделие, е заложена сериозна подкрепа за производителите на плодове и зеленчуци с възможности за изграждане на малки предприятия за преработка, сушилни, хладилници. Кооперативите са една от възможностите тук и държавата трябва да помогне, както и сериозен натиск върху веригите, които купуват на безценица и продават с огромни надценки на българските граждани“ категорична е Манолова.

Заедно с нея в срещата си с кюстендилци бяха и кандидатите за депутати от Изправи се България за 10 МИР - Кюстендил. „Идеите на Изправи се България в здравната система са доста радикални, подобряване разпределението на кадри, приоритет е качеството в здравеопазването“, коментира и водачът на листата на ИБГ, д-р Сеслав Стоянов.

Според него в региона се задава екологична криза, в област Кюстендил от дълго време липсва депо за събиране на отпадъци. Като приоритет за региона д-р Стоянов определи продължаването на работата по връзката Кюстендил-Дупница със цел в най-кратки срокове проектът да бъде осъществен.

„Ние сме извънсистемните и се борим за справедливост, искаме да променим държавата, в която живеем ние, нашите родители и деца“, категорични бяха и майките от Системата ни убива, които са партньори на Изправи се България.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK