Президентът Румен Радев разговаря с федералния канцлер на Австрия Карл Нехамер

Снимка: Президентство на Р България

Те обсъдиха сътрудничеството при охрана на външните граници на ЕС

Задълбочаването на двустранното сътрудничество между България и Австрия в редица области, както и последващо засилване на партньорството при охраната на външната граница на ЕС, борбата с нелегалната миграция и напредъка на страната ни към Шенген, обсъди президентът Румен Радев с федералния канцлер Карл Нехамер. Разговорът между двамата се проведе в рамките на срещата на върха на Европейската политическа общност в Молдова, в която участват лидери от цяла Европа.

Румен Радев открои реализиращия се проект за създаване в България на оперативна работна група със съдействието на Европол за борба с мощните финансови центрове в редица европейски страни, направляващи потоците на нелегалната миграция. Държавният глава подчерта, че страната ни е отправила покана към всички заинтересовани европейски страни за участие в тази структура.

По време на срещата беше отбелязано и задълбочаващото се търговско и икономическо сътрудничество между България и Австрия. Президентът Радев посочи и че на проведената от него среща миналата седмица с представители на австрийски инвеститори и компании в България, са били отчетени постигнатите резултати в приоритетни области на двустранното сътрудничество и набелязани перспективи за неговото последващото разширяване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK